Enpara nasıldır?

• Konuyu başlatan Humbel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 112
Makaleler
1
Sanal kart oluşturma ve EFT'den ücret almama özelliğinden ötürü Papara kullanıyordum ancak kapandığı için bir alternatif arıyorum. Araştırınca Enpara'da da EFT ücreti olmadığını gördüm ancak bankamatik kartı ile sanal kart oluşturmaya izin veriyor mu bilmiyorum.

Papara alternatifi olarak önerir misiniz?

Her yerde geçen gerek Online gerek normal alışverişlerde kullanabileceğim bir bankamatik kartı tarzı bir şey arıyorum, kredi kartı değil kesinlikle. Ziraat Bankkart Genç'te kullanıyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal kart oluşturma ve EFT'den ücret almama özelliğinden ötürü Papara kullanıyordum ancak kapandığı için bir alternatif arıyorum. Araştırınca Enpara'da da EFT ücreti olmadığını gördüm ancak bankamatik kartı ile sanal kart oluşturmaya izin veriyor mu bilmiyorum.

Papara alternatifi olarak önerir misiniz?

Her yerde geçen gerek Online gerek normal alışverişlerde kullanabileceğim bir bankamatik kartı tarzı bir şey arıyorum, kredi kartı değil kesinlikle. Ziraat Bankkart genç'te kullanıyorum şu an.

Merhaba sanal kart açılıyor kullanabilirsiniz halkbankasıda kullanabilirsiniz.

Bankalarda genellikle fiziki kart olmadan sanal kart oluşturulamıyor. Hatta bazı bankalar da bankamatik kartlarına sanal kart vermiyorlar. Bunu iyice araştırmanız gerek. Örneğin ben İş Bankası kullanıyorum ve bankamatik kartları için sanal kart oluşturmaya izin vermiyorlar.

Ayrıca sırf EFT/Havale ücreti almıyor diye gidip te Enpara açmanıza gerek yok örneğin TEB de almıyor, Kuveyt Türk de almıyor ya da katılım bankaları da almıyor. Enpara da çok fazla kampanya olmuyor ama örneğin Kuveyt Türk de güzel kampanyalar oluyor.

Bankalarda genellikle fiziki kart olmadan sanal kart oluşturulamıyor. Hatta bazı bankalar da bankamatik kartlarına sanal kart vermiyorlar. Bunu iyice araştırmanız gerek. Örneğin ben İş Bankası kullanıyorum ve bankamatik kartları için sanal kart oluşturmaya izin vermiyorlar.

Ayrıca sırf EFT/Havale ücreti almıyor diye gidip te Enpara açmanıza gerek yok örneğin TEB de almıyor, Kuveyt Türk de almıyor ya da katılım bankaları da almıyor. Enpara da çok fazla kampanya olmuyor ama örneğin Kuveyt Türk de güzel kampanyalar oluyor.

Hocam kampanyadan ziyade ne için kullandığımı yazdım. Ziraat kullanıyorum zaten, kampanya olarak danda, abonelik olarak sadece Spotify ve YouTube Premium kullanıyorum, kampanyadan kastınız bunlar dışında bir şeyse bilmiyorum.
Enpara çok önerildiği için buna geçmek istedim; kart gelmeden kullanabilir miyimden kastım. Hesabı oluşturup içerisine para atınca internetten bir şey alabilir miyim fiziki kartım gelmeden onu kastettim.

Hocam kampanyadan ziyade ne için kullandığımı yazdım. Ziraat kullanıyorum zaten, kampanya olarak danda, abonelik olarak sadece Spotify ve YouTube Premium kullanıyorum, kampanyadan kastınız bunlar dışında bir şeyse bilmiyorum.
Enpara çok önerildiği için buna geçmek istedim; kart gelmeden kullanabilir miyimden kastım. Hesabı oluşturup içerisine para atınca internetten bir şey alabilir miyim fiziki kartım gelmeden onu kastettim.

Kampanyadan kastım sadece Online kampanyalar değil. Fiziki kampanyalar da oluyor. Örneğin kafe & restoran harcamalarında iadeler oluyor, market harcamalarında iadeler oluyor gibi.

Diğer sorunuza gelecek olursak Enpara kullanmadım bilmiyorum fakat İş Bankası dediğim gibi buna izin vermiyordu sanal kart açamıyorduk fakat Garanti Bankası ile sanal kart açılıyordu bunu biliyorum. Yani fiziki kart teslim edilmeden Garanti Bankası ile harcama yapılabiliyordu.

Bu sorularınızı bankaların kendilerine iletebilirsiniz.

Kampanyadan kastım sadece Online kampanyalar değil. Fiziki kampanyalar da oluyor. Örneğin kafe & restoran harcamalarında iadeler oluyor, market harcamalarında iadeler oluyor gibi.

Diğer sorunuza gelecek olursak Enpara kullanmadım bilmiyorum fakat İş Bankası dediğim gibi buna izin vermiyordu sanal kart açamıyorduk fakat Garanti Bankası ile sanal kart açılıyordu bunu biliyorum. Yani fiziki kart teslim edilmeden Garanti Bankası ile harcama yapılabiliyordu.

Bu sorularınızı bankaların kendilerine iletebilirsiniz.

Hocam İş Bankası bende de var şu an ve kapatmayı düşünüyorum bu doğru olur mu bilmiyorum ama. KYK'den ötürü ziraatim var zaten. İş bankasında kampanyaları görüyordum maximum üzerinden ancak bir kere bile kullanmadım bu kampanyaları.
Enpara'ya ise şimdi baktım kahveler için belirli başlı yerlerde %20 veriyormuş. Başka bir şey var mıdır bilmiyorum veyahut iş bankasını kapatmam doğru olur mu bilmiyorum. Bankamatik kartım var, sanal kart açtırmıyor dediğiniz gibi.

Enparada sanal kart açmıştım ben nisanda kullanmaya başlamıştım ama müşteri olunca otomatik kart basılıyor onu iptal ettirmen gerekiyor gelmemesini istiyorsan. Fiziksel Encard olmadan sanal encard kullanılıyordu değişmediyse tabi 2 ayda. Enparada çok bi kampanya yok kullanılabilecek eft ücreti olmaması dışında.
İs bankasınıda kapatmaya gerek yok diye düşünüyorum kullanmazsın kalır öyle.

Enpara'da sanal kart açmıştım ben nisanda kullanmaya başlamıştım ama müşteri olunca otomatik kart basılıyor onu iptal ettirmen gerekiyor gelmemesini istiyorsan. Fiziksel Encard olmadan sanal Encard kullanılıyordu değişmediyse tabii 2 ayda. Enpara'da çok bir kampanya yok kullanılabilecek EFT ücreti olmaması dışında.
İs bankasınıda kapatmaya gerek yok diye düşünüyorum kullanmazsın kalır öyle.

İş bankasında kampanya çoktu yanlış hatırlamıyorsam ama daha birini bile kullanmamışımdır, MaxiPuan'lar nasıl işliyor onu da bilmiyorum. Sanal kart açma hakkı verse hiç düşünmemde işte.

İş bankasında kampanya çoktu yanlış hatırlamıyorsam ama daha birini bile kullanmamışımdır, MaxiPuan'lar nasıl işliyor onu da bilmiyorum. Sanal kart açma hakkı verse hiç düşünmemde işte.
Bu arada iş bankasının alt kuruluşu naysa da bakabilirsin sanal kartı oluyo direkt ve baya kampanyası var. Oyun, spotify, vb. Baya kampanyası vardı naysın buna bi bakmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı