Eos 650D 30 dakika sonra kapanıyor

EmrahGuvendik

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım
Selamlar, 2. el olarak temiz Canon 650D satın aldım. Yaklaşık 2800 Shutter'i var. Kamerayı almamın asıl amacı Twitch yayınımdır. Aslında Logitech C922 kullanıcısıydım ama kamerayı yetersiz bulduğumdan dolayı değiştirme gereği duydum. Ekipmanlarımı göz önünde bulundurunca aslında izlenmeyen bir yayıncıya göre fazla üst düzey ama bizim de bağımlılığımız teknoloji yapcak bir şey yok :)

Neyse bu kadar gereksiz bilgiden sonra asıl meseleye döneyim.
Kamerayı Twitch yayınlarım için aldım Canon'un Webcam yazılımını yükleyip açtığımda kamera net ama akıcılık berbat 10 FPS gibi hareket ediyor. Araştırdım ama konuyla alakalı bir sonuca varamadım. Çift PC yayın yaptığım için elgato capture Card'ım elimde mevcuttu deneme amaçlı Amazon'dan mini HDMI kablo aldıktan sonra elgato ile denedim kusursuz olarak görüntüyü aktarabiliyorum fakat bu seferde 30 dakikada bir makine kendini kapatıyor tuşa basıp açmam gerekiyor. Ayarları kurcaladığımda bununla alakalı hiçbir ayar yok.

Asıl problemim üstte yazmış olduğumdur şimdiki soracağım soru çok kritik bir soru değil ama önceki sorunumu çözebilirsem tadına doyulmaz :)
diğer bir sorum ise elimde iki adet lens mevcut. Birincisi 50mm sabit lens, diğeri 18~135mm ben kendimi netleyip arkayı flu yapmak istiyorum 50mm lens bu iş için on numara sonuç veriyor ama kameradan bayağı uzakta olmam gerekiyor çok yakınlaştırdığı için sadece kafam kadraja giriyor :D 18~135mm ile ise gayet güzel açı yakalayabiliyorum ama arka flu olmuyor. 18~135mm ile arkayı 50mm kadar olmasa da flu yapmam mümkün mü?
 
Yayın sırasında sabit oturacağın için manuel odakta kullanman daha mantıklı. Sandalyeye birini oturtup odak alıp MF moda geçip odağı kilitleyin öyle kullanın. AF modunda odak bazen sapabiliyor. AC adaptör ile kullandığınızda sorun düzelebilir evet mantıklı.
HDMI ile görüntü aktarmayı hiç kullanmadım. Ama LCD'nin kapanması mantıklı. Sonuçta o HDMI girişi siz harici monitör bağlayıp (atomos gibi) kullanın diye yapılmış başka ekrana geçince kapanıyordur.
Ben görüntü aktarımını Canon'un kendi yazılımı ile (Canon eos Utility) yaptım ve iki ekrandan da görüntü gözüküyordu. (Ama sendeki gibi FPS kaybı oluşmuş muydu hatırlamıyorum.) OBS'den pencere yakalama ile aktarılan görüntüyü kullanabilirsin ama gerek yok. O kadar capture Card falan masraf yapmışsın HDMI ile kullan.

AC adaptörüm dün geldi, test ettim 2-3 saat civarında açık kaldı ama yine 30dk da bir kendini kapattı kamera tuşuna basmam gerektiği uyarısını veriyor. Konuyla alakalı hiçbir yerde kaynak bulamadım. Artık Canon'a mail attım umarım dönüş olur.
 
AC adaptörüm dün geldi, test ettim 2-3 saat civarında açık kaldı ama yine 30dk da bir kendini kapattı kamera tuşuna basmam gerektiği uyarısını veriyor. Konuyla alakalı hiçbir yerde kaynak bulamadım. Artık Canon'a mail attım umarım dönüş olur.
CanonTurk sitesinde de konu açabilirsin. Ya da canon türkiye temsilcisi Mert Gündoğdu ya mail atabilirsin (mail: [email protected] instagram: @mertgundogdu) ben daha önce iletişime geçtim ve hızlı cevap almıştım.
 
Canonturk sitesinde de konu açabilirsin. Ya da Canon Türkiye temsilcisi mert gündoğdu ya mail atabilirsin (mail: [email protected] Instagram: @Mertgundogdu) ben daha önce iletişime geçtim ve hızlı cevap almıştım.

Tamam hocam teşekkür ederim, bahsettiğin forumda konu açtım da çok aktif değil orası. Yönlendirdiğin kişinin Instagram hesabından iletişim kurmaya çalıştım fakat dönüş yapmadı, mail gönderdim umarım bilgisi vardır. Teşekkür ederim ilgin için.
 
Merhaba, biraz geç oldu, sen sorunu çoktan çözmüşsündür ancak ben bu problemle karşılaşan başka arkadaşlar vardır diye çözüm notumu bırakayım. Canon cihazının belli bir süre sonra kapanmaması için "Canon Webcam Utility" yazılımının çalışması gerekiyor. Dolayısıyla kameranın bilgisayarına hem USB ile hem de capture card ile bağlı olması gerekiyor. Öncelikle OBS üzerinde bir video yakalama aygıtı ekleyerek Webcam Utility üzerinden aldığın görüntüyü seçmelisin. Daha sonra bu görüntüyü gizli hale getirebilirsin. Kamera kapanmayacaktır. Sonrasında capture card ile gelen görüntüyü ekleyebilirsin. Aynı yöntemi Discort gibi kamerandan görüntü almak istediğin diğer programlarda kullanabilirsin. Burada mühim olan Webcam Utility yazılımının bir şekilde çalışır durumda olması.
Diğer sorun biraz daha karmaşık bunun için "alan derinliğini etkileyen faktörler" konusunda okuma yapabilirsin. Bu sana yol gösterici olacaktır. Bunun haricinde problem senin netliği doğru şekilde ayarlayamıyor olmandan veya arka plana çok yakın olmandan da kaynaklanabilir. Bunları doğru şekilde düzenledikten sonra sonuç seni memnun etmezse ve imkânın varsa 50mm lensinle aynı diyafram açıklığına ve daha geniş açıya sahip (30mm gibi) bir lens alabilirsin.
Not: Netliği en doğru şekilde ayarlamak için "Eos Utility" programını kullanabilirsin. Kameranın otomatik netlemesini aktif hale getirdikten sonra programı çalıştır. Kendi pozisyonunu ayarla ve uygulama üzerinden netlemeni otomatik olarak gerçekleştir. Daha sonra önce programı ardından otomatik netlemeyi manuel olarak lensinden kapatmalısın.
 
Selamlar, konuyu tekrardan hortlatıyorum çünkü aynı problemi bende yaşıyorum ve bir türlü çözemedim.

Canon 1100D makinemle USB bağlantı sağladığımda EOS Webcam Utility'nin desteğiyle standart kalite, problemsiz OBS'de canlı yayın yapıyordum. Ancak kaliteyi yükseltmek istediğim noktada Capture Card bağlantısı ile görüntüyü aktardığım zaman kamera 30 dakikada bir kapanıyor ve 1-2 saniye içerisinde tekrardan açılıyor, canlı yayın devam ediyor.

Ne yapsam bu durumun önüne geçemedim, @Levolas 'ın belirttiği gibi hem USB hem de Capture Card ile bağlantı sağlamayı denediğimde ise USB'yi taktığım anda Capture Card'dan gelen görüntü siyah ekran oluyor ve hiç bir şekilde görüntü aktarımı yapıyor.
 
@geroyan USB bağlantısını kurduğunda EOS Utility programı otomatik olarak çalışıyor olabilir mi? EOS Utility tamamıyla kapatmadan OBS üzerinde kamera görüntüsü alamazsın. Bundan başka bir şey aklıma gelmedi. Umarım çözülür.
 
Konuyu çözebilen varsa beni de bilgilendirebilir mi? Ben 650D'yi USB üzerinden Utility programı ile kullanıyordum hiç kapanma durumu olmamıştı. Sonra capture kart aldım ucuz yollu şu techstrom olandan clean HDMI yoktu derken onu da magic lantern ile çözdüm. Ama şimdi de kapanıp kamera düğmesine bas diyor bir süre sonra düğmeye basmadan devam etmiyor. Ne yazık ki Utility'i aktif halde OBS de tutamam çünkü CPU'm onunla birlikte 30 hatta üstü oluyor. C.kartla en fazla 20leri gördüm henüz yayın denemedim ama büyük ihtimalle drop olmaz diye düşünüyorum ama bu sefer de kamera kapanıyor. Çözebilen yazarsa sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı