Epic Games oyun indirirken yüksek CPU ve RAM kullanımı

Makaleler
1
Arkadaşlar Epic Games'den Metro Exodus'u indirirken az önce görev yöneticisine baktığımda RAM ve CPU kullanımının aşırı fazla olduğunu gördüm. CPU kullanımı %4 %5 civarlarına düşüyor ama ara ara %18 %20 %23 gibi seviyelere çıkıyor resimdeki gibi. RAM kullanımı ise hep %40'ın üzerinde %50 olduğunu da gördüm. RAM ve CPU kullanımı neden bu kadar yüksek? Oyun iniyor olduğu için mi? Normal midir?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1480).png
    Ekran Görüntüsü (1480).png
    227,7 KB · Görüntüleme: 199
Oyun indiğinde genelde sistem kaynaklarını daha fazla tüketiyor. 🙂

Aynı durum bende de geçerli. Adam akıllı bir Launcher yok, kaynak kullanımı da bozuk.

Steam'de hiç böyle bir şeye denk gelmedim. Launcher dediğin biraz hafif olmalı..
Steam'den 60 TL ucuza aldık diye sömürdü sistemi yahu. 🤬

Maalesef sıkıntılı hocam. Ucuza alıp sürünmek ve pahalıya alıp sorunsuz kullanmak farklı şeyler.

Gördüğüm kadarıyla adamların yaptığı tek değişiklik arayüz. 👎
Oyunu indirdikten sonra oyunu oynarken launcher'ı kapatabilir miyiz peki? Oyundan çıkar mı öyle yaparsak? Oyun oynarken de launcher şimdi bir yandan arkada kaynak tüketmesin. 😶

Oyunu indirdikten sonra oyunu oynarken launcher'ı kapatabilir miyiz peki? Oyundan çıkar mı öyle yaparsak? Oyun oynarken dr launcher şimdi bir yandan arkada kaynak tüketmesin. 😶

Hocam buluta kaydetme olayı çalışmayabilir. Ben Spintires MudRunner oynarken kapattığımı hatırlıyorum.

Siz oyun oynarken bu kaynak kullanımı düşer büyük ihtimal. Performansa pek etki edeceğini zannetmem.

Ciddi bir şey olsa çoğu kişi Epic Games tercih etmezdi sırf bedava oyun veriyor diye.

Hocam buluta kaydetme olayı çalışmayabilir. Ben Spintires MudRunner oynarken kapattığımı hatırlıyorum.

Siz oyun oynarken bu kaynak kullanımı düşer büyük ihtimal. Performansa pek etki edeceğini zannetmem.

Ciddi bir şey olsa çoğu kişi Epic Games tercih etmezdi sırf bedava oyun veriyor diye.
Buluta kaydetmese de oyun içi save almaz mı? Launcher kapalıyken oyun içi save alırsa yeter zaten. Geri oyuna girince devam ederiz save noktasından.

Buluta kaydetmese de oyun içi save almaz mı? Launcher kapalıyken oyun içi save alırsa yeter zaten. Geri oyuna girince devam ederiz save noktasından.

Oyun kendisi de save alır.

Eğer buluta kaydetmezse, diskinizde ki veriler silindiğinde save'niz de gidebilir.

Benim için oyun alsın yeter diyorsanız öyle yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı