Epic Games Store’da 88 TL Değerindeki İki Oyun Ücretsiz Oldu

Epic Games cidden harika, GTA V gibi bir oyunu dağıtması bile yeterliydi. Tek problemin Epic'de nedense indirme hızım yarı yarıya düşüyor.
 
Arkadaslar boş beles konuyorsunuz. Bir degerlendirme sekliniz yok. Steam mis neyin kafasini yasiyordunuz. Epic Games kral. O kadar çok üctretsiz oyun verdi ki. Steam ne yapti hiçbir şey. Epic Games her hafta 2 oyun veriyor oyle veya boyle begenirsiniz begenmesiniz. Epic Games'de en az 50 tane ücretsiz oyunum var. GTA 5 Hitman Watch Dogs Assassin's Creed metro hangi birini sayayim. Hepsini ücretsiz aldim. Steam'den sadece Mortal Kombat 11 indrime girdi 32 falan aldim. Kiyas boyle yapilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Niye taraf tutmak zorundasınız? Siz tüketicisiniz. O daha iyi bu daha iyi diye savunurken şirketler para mı veriyor? Her şeyin iyi ve kötü yanları vardır. Rekabet olsun. Yenilik olsun. Çeşitlilik olsun. Tamam eleştiri de yapın. Ama kırmaya, laf sokmaya ne gerek var? Bizim ülkede eleştiri kültürü oturmamış.
 
Bilgi gayet doğru. Daha önce de dediğim gibi, aşağısı sadece bazı durumlarda geçerli. Onun dışında %30 komisyon alınıyor.

Yukarıda ne demişim? Nadir durumlarda değişebiliyor. O da belirli bir satış sayısına (gelire) ulaşırsanız. Buna oyun içi satışlar da dahil.

Belirli bir sayıya ulaşmadığınız sürece paşa paşa %30 ödeyeceksiniz.

"Which brings us to the bad news: If you’re an indie developer whose Games don’t rack up more than $10 million in sales, you’ll continue to pay Valve 30 percent of your earnings."


Kısacası "rekabet" olduğu için aldığı komisyonu düşürmedi, çünkü öyle bir şey yok. Olsaydı Epic gibi %12 civarına düşürmesi gerekirdi.

"For all sales between $10 million and $50 million, the split goes to 25 percent. And for every sale after the initial $50 million, Steam will take just a 20 percent cut."

Şimdi AAA oyun sektörü, "bazı oyunlar" mı oluyor? Yani evet belirli bir sayıya ulaşmadıkça paşa paşa %30 ödeyeceksiniz. Fakat sizin oyununuz zaten büyük rakamlara Steam üzerinde bile ulaşamıyorsa burada Steam'in mevcut oyuncu kitlesinden yararlanan siz oluyorsunuz, çünkü EA, Epic, GOG ve ubi oyunlarından gördüğümüz gibi popüler oyunlar Steam'e ihtiyaç duymadan iyi satabiliyor.

Bir bağımsız yapımcıysanız Steam üzerinde oyununuzun olması sizin için "beleş reklam" zaten. Tabi beğenmiyorsanız artık Epic Store'a gitmek gibi bir lüksünüz var. Evet bir bağımsız yapımcı için mağaza konusunda seçenek sahibi olmak bile lükstür, iyi bir şeydir. Kullanıcılar ve yapımcılar olarak iki mağaza arasındaki rekabetin meyvelerini yiyorsunuz, üzerine şikayet etmeye gerek var mı? Konsollar 1000 TL'ye oyun satmaya devam etsinler, biz oturup rekabetin tadını çıkaralım, ne gerek var birbirimizi yemeye?
 
Son düzenleme:
Benim bir itirazım yok ki. Sadece %30 kuralının hâlâ geçerli olduğunu ve bahsettiğim durumda değişiklik gösterdiğini söyledim.

Bu rakam büyük şirketleri zaten etkilemez. Olan yine küçük esnafa oluyor.

Genel konuşuyorum, çok kavga ediliyor bence gereksiz. ''Küçük Esnaf'' için değişen bir şey yok Steam çapında çünkü paranız kadar ciddiye alınıyorsunuz maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı