Epic Games'teki Control, Xbox Game Pass'tekine göre daha iyi çalışıyor

yagami_light

Hectopat
Dostlar, geçen ay Xbox Game Pass üyeliği alıp Control oyununu indrimiştim fakat oyuna girerken bile takılmalar yaşıyordum. Orta-düşük ayarlarda oynanmayacak şekilde FPS düşüklüğü ve takılmalar vardı. Ben de en düşük ayarlara alıp oynamıştım ama onda bile problemler yaşadım, sonrasında zaten üyeliği iptal ettim.

Neyse, biliyorsunuz Epic, Control'ü bedava verdi ve ben de hemen yeniden indirdim. Oyun kendini orta düşük ayarlarda başlattı ve gayet akıcı bir şekilde oynayabildim. Hiçbir donma takılma yaşamadım. Türkçe yamamı da kurdum😍 Gayet iyiydi. Sizce bunun nedeni nedir? Xbox uygulamasında optimizasyon sıkıntıları vs olabilir mi? Ama sanmıyorum zaten oyunu sadece indirmek için kullanıyoruz.

-Yeni ekran kartı güncellemeleri gelmişti son bir ayda, ondan dolayı olabilir mi?
-Windows Defender'dan Kaspersky'a geçtim, bu yüzden mi oyun performansım arttı?
-Gerçekten merak ettim, bilgisayarın performansı mı arttı yoksa oyunla ilgili bir sıkıntı mıydı?

• Ryzen 3550H.
  • GTX1650.
  • 8 GB tek kanal RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, geçen ay Xbox Game Pass üyeliği alıp Control oyununu indrimiştim fakat oyuna girerken bile takılmalar yaşıyordum. Orta-düşük ayarlarda oynanmayacak şekilde FPS düşüklüğü ve takılmalar vardı. Ben de en düşük ayarlara alıp oynamıştım ama onda bile problemler yaşadım, sonrasında zaten üyeliği iptal ettim.

Neyse, biliyorsunuz Epic, Control'ü bedava verdi ve ben de hemen yeniden indirdim. Oyun kendini orta düşük ayarlarda başlattı ve gayet akıcı bir şekilde oynayabildim. Hiçbir donma takılma yaşamadım. Türkçe yamamı da kurdum😍 gayet iyiydi. Sizce bunun nedeni nedir? Xbox uygulamasında optimizasyon sıkıntıları vs olabilir mi? Ama sanmıyorum zaten oyunu sadece indirmek için kullanıyoruz.

-Yeni ekran kartı güncellemeleri gelmişti son bir ayda, ondan dolayı olabilir mi?
-Windows Defender'dan Kaspersky'a geçtim, bu yüzden mi oyun performansım arttı?
-Gerçekten merak ettim, bilgisayarın performansı mı arttı yoksa oyunla ilgili bir sıkıntı mıydı?

• Ryzen 3550H.
  • GTX1650.
  • 8 GB tek kanal RAM.

Bunlar olabilir misal Forza'da Xbox'ta stabil çalışırken Steam'de kasma, donma sorunu vardı.

Oyuna patch gelmiş olabilir. GPU güncellemeleri de etkili olabilir. PC'de kullandığınız programlardan tutun virüs olup olmaması bile etkili olabilir. Bana patch ve GPU sürücü güncellemeleri kısmı daha mantıklı geliyor. Belki ayarları kıstığınızdan darboğaz yaşamış olabilirsiniz başta.

Sanmıyorum daha iyi çalıştığını. Ekran kartı güncellemelerinden sonra olmuş olabilir veya oyuna FPS güçlendirme güncellemesi gelmiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı