Epifiz plaklarım kapanmış mı?

13Genco

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar röntgen çektirmiştim plaklarımın kapanıp kapanmadığını merak ediyorum, buna bağlı olarak yaklaşık kaç santimetre uzayacağımı merak ediyorum.
@holywitcherofrivia Sizin bir konuda yardımcı olduğunuzu gördüm.
Babam 187 Annem 160 boyunda, ben de geçen haziran 16 yaşıma girdim bundan 2 yıl önce 2022 Ekim kasım aylarında boyum 149, şu anki boyum 166.

Dosya Ekleri

• IMG_20240905_200633.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 229
Son düzenleyen: Moderatör:

Doktora sorsan daha iyi olurdu burada ağzı olan konuşuyor herkes için demiyorum bazıları anlamasalarda bir şeyler söyleyip kafa karıştırıyorlar.

Doktora sorsan daha iyi olurdu burada ağzı olan konuşuyor herkes için demiyorum bazıları anlamasalarda bir şeyler söyleyip kafa karıştırıyorlar.

Aslında sordum bir 10 cm uzarsın dedi ama 15 cm olur mu diye merak ettiğim için sordum.

Yanlış bilgi: https://treatingscoliosis.com/blog/understanding-risser-sign-clinical-importance/
neden 10 cm değil peki
Kemik yaşın 15'e ulaşmış. Bu demek oluyor ki %80 ihtimalle 10 cm'den az uzayacaksınız. Ama burada risser evreleri de çok önemli bazen gövde geç olgunlaşabiliyor bundan dolayı vertebra uzuyor ergenlik sonrası bile.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ama benim babam 15 yaşından sonra uzamış ve 1 amcam dışında tum amcalarım ve dayılarım 180 üstü ama benim boyum hala uzamadı geç ergenlik olabilir mi 149'dan 168'e 19 Cm'lik bir boy attım bir daha boy atabilir miyim çünkü atanlar gördüm.

Plaklar açık. Uzarsın takma kafana ama kiloluysan kilo ver çok spor yap.

Ben 20 yaşına kadar uzayan gördüm 15 yaşında anomalisi yoksa kimsenin uzaması durmaz.
Bunun için Ossa iliacaya bakmıyor muyduk? Hem skolyoz ile bu durumun ne alakası var?? Bu ikidir sallıyorsunuz konularda.

Sağolun Hocam.

Hocam uzayacaksınız bayağı bir açık gözüküyor.

Hocam hiç dert etmeyin bayağı bayağı hiç kapanmamış bile neredeyse çok iyi durumdasınız.

Genetik boyun 180 dostum 178 civarı olacagını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…