Erdoğan: Her evde araba var

Belediye başkanlığı döneminden bu yana sayarsak 11 seçim 3 referandum kazanmış olduğunu göz önünde bulundurursak ne söylediğinin bir önemi olmadığını anlamış olursunuz zira sadece onun değil hiçbir siyasetçinin ne söylediği önemli değildir zira her siyasi çıkar gruplarını memnun etmek için faaliyet yürütür, herkesi ikna etmek içinse propaganda yürütür o yüzden sonuca bakmak lazım. Sonuç; Medyan Seçmen Teorisi.
Söylediklerine siyasi parti ve seçmen kitlesi ayirt etmeden katiliyorum. Bence memlekette çok küçük bir kitle sorguluyor, particilik yapmıyor, popülizm yapan siyasilere şüpheyle bakıyor. Diğer büyük kesimin benim gözümde FB-GS maçındaki taraftarlardan farkı yok her şartta takımlarını destekliyorlar!
 
Evet doğru birçok evde araba var ama kafalarının basmadığı şey o arabaların o paraları hak etmemesi. 2021 yılını bitirmek üzereyiz artık petrolün zamanı bile geçmek üzere, bundan 5 sene sonra Avrupa'da elektrikli olmayan araçlar yasaklanacak ancak bizim milletimiz hala 20 yıllık arabaları 50-60 bin tl para ödeyerek alıyor. Mesele insanların araba alamaması değil mesele Avrupa'da, Amerika'da bir aylık asgari ücretle alınabilecek arabaları Türk vatandaşlarının en az 1 yıllık birikimlerini vererek alması. Artık araba vir lüks değil bir ihtiyaç ve biz bu arabaları dünyanın en fahiş fiyatlarıyla alıyoruz.

Sadece arabada değil her şeyde durum böyle. Bu zihniyet çıkıyor "herkesin elinde 5 bin liralık telefon var" diyor ama kafalarının basmadığı şey o telefonun aslında 5 bin lira etmediği. Elin Avrupalısı 1000 birim paraya son model iPhone cihaz alırken biz 5000 birim paraya ancak orta segmente giriş telefonu alabiliyoruz. Aldığımız telefonların ekseri sunduğu özellik arama yapması, sosyal medya uygulamalarını açabilmesi ve fotoğrafları çamur gibi çekmemesi. Bunlar sanıyorki biz gidip 5000 lira verip uzaya çıkan telefon alıyoruz. Yüksek doviz kuru ve Allah katında zulüm noktasına ulaşmış dünyanın en ağır vergileri sebebiyle insanlar sadece iş görecek bir telefon alabiliyor o 5000 liraya...

Basmıyor kafaları arkadaşlar, maalesef kafaları basmıyor. Hani ellerinde Kur'an dillerinde Allah miting yapıyolar ya, işte o Kur'an hakkı için, Allah hakkı için ben hakkımı helal etmiyorum. Zulmedip bide bununla övünenlere BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!
 
Robot falan mı işgal etti bedenini anlamıyorum. Arabayı bırak, ekmek olmuş 2,5 lira. 500 gr tavuk kanat 15 lira. Asgari ücret ile geçinmeye çalışanların Allah yardımcısı olsun.
Pardon asgari ücret ile hayatta kalmaya çalışanların.
 
Ben araba denilince direk Forza, Need for Speed gibi oyunlarda garajda bulunan arabalar geliyor aklıma. O kadar fakir ki düşüncelerim...
 
Zenginliği buzdolabı ölçen birinden beklenecek bir açıklama 🤣🤣🤣🤣 buzdolabını 21.yy da lüks gören adam oyuncak arabaya da gerçek araba der sayesinde yurt dışında gerçek araba aldıkları fiyata biz akülü araba alıyoruz porsiyonları azaltmaya devam diyanete, saraya yeni Mercedes'ler lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı