TahaCanYuksek

Decapat
Daha fazla  
Yaşım 15 lise 2'ye gidiyorum ve boyum 165 kilom 70-71 falan. En az 65'e kadar inmek istiyorum fakat bunu yaparken boyumun uzamasını da yavaşlatmak falan istemiyorum. Az yemek yersem vitamin falan alamayacağım için kısa kalabileceğimi duydum. Yakınımızda belediyenin spor kompleksi var oraya fitness için gidiyorum 1-2 aydır fakat randevu sistemiyle çalışıyor yani haftada 2-3 gün falan gidebiliyorum ayda 18 kere gitmek için 80 TL veriyorum. Bu şartlar altında ne kadar sürede 60-65 kiloya düşebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bol bol koşuya çık koşu çok iyi gelir.

Hocam hayır burada asıl sormak istediğim günde kaç kalori almam gerekiyor boyumun uzamasını etkilemeyecek şekilde.

Bisiklet sürebilirsin, bisiklet sürmek hem keyifli hem de her gün düzenli sürersen kilo da verebilirsin.

Oraya yazdım hocam bilginiz varsa tavsiyelerinizi beklerim.

Kalori hesabı vesaire yapmanı önermiyorum sadece egzersiz arttır.

Kalori hesabını kabaca yapan siteler var fakat metabolizma hızı çok değişken. Kahve içtiğinizde bile veya mevsime göre bile değişiklik gösteriyor.
Beslenmenize dikkat edip spor yapmanız yeterli olur.

Boyum kısa kalmasın diye de bol bol yerseniz kilo veremezsiniz aynı zamanda sağlıksız olur.
O yüzden besin değeri yüksek şeyler tüketmelisiniz. Yumurta, süt, et, meyve, sebze, bakliyat gibi şeyler tüketmelisiniz.

İşte hocam burada sorduğum şey kaç kalori almalıyım boyumun kisa kalmaması icin, tabii ki sağlıklı şeyler yemem gerektiğini biliyorum fakat bol da yemiyorum normal yani.

İşte hocam burada sorduğum şey kaç kalori almalıyım boyumun kisa kalmaması icin, tabii ki sağlıklı şeyler yemem gerektiğini biliyorum fakat bol da yemiyorum normal yani.
Bunu hesaplayan bir çok site var. Oradan hesaplamanız lazım birkaç siteden bakıp ortalamasını alın. Ama dediğim gibi kaloriye fazla takılmayın.
Kalori değil nasıl alındığı önemli. Çünkü Ortalama bir erkeğin metabolizması 2500 kalori yakıyor günlük. Bunu almak çok basit 100 gram çikolata 550 kalori, 200 gram çekirdek 550 kalori mesela. Önemli olan bunu yakabilmek.

Hocam sorduğum soru gelişimimi etkilemeyecek şekilde az kalori alırken günde kaç kalori almalıyım yani.

Hangi besinlerle alacağımı az çok biliyorum sağ olun bilgi için.

Kalori hesabı vesaire yapmanı önermiyorum sadece egzersiz arttır.

Her gün spora gidemiyorum devlete bağlı randevu falan derken haftada 2-3 ağırlık antrenmanı falan oluyor ortalama. Evde neler yapabilirim ne tavsiye edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…