Ergenlik ile ilgili rehber yapılsın mı?

Ergenlikten nefret ediyorum. Sanki ben kendi başıma beynim olmadan düsünebiliyorum ve beynim benden izinsiz kendi kendine hareket ediyor gibi.

Hocam ben de hiç sevemedim o dönemi ama belki o dönemde bazı arkadaşlar falan vardır diye ya da ilerleyen zamanda biri araştırırsa en dogru bilgiye ulaşabilsin diye.

Ergenlik döneminde depresyona girenler bunu şahsi algılamayıp bunun sadece bir dönem olduğunu ve geçeceğini anlasalar bunu atlatmak daha kolay olurdu. Falan kişi bana böyle dedi deyip üzülüyor insan. Halbuki o dönem herkes bir değişik oluyor bu değişik hareketleri kafaya takmamak lazım.

İşin alışkanlık kısmı da var. Erken kalkmak,düzenli diş fırçalamak,iletişime açık olmak,kitap okumak,sağlıklı aktiviteler yapmak vb. şeyleri alışkanlık haline getirmek karakter oluşumuna çok fayda sağlar.

Ergenlikten nefret ediyorum. Sanki ben kendi başıma beynim olmadan düsünebiliyorum ve beynim benden izinsiz kendi kendine hareket ediyor gibi.
Aynısını yaşamaktayım hocam, hayatımda bu kadar lanet bir şey görmedim doğrusu.

Sanırım ben o "garip ergenlik" şeylerini yaşamadım. Bana belki çok çocukça geldiği içindir. Bu arada rehber işlerine yarayabilir canım ergen kardeşlerimin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı