Ergenlikte bel ve sırt ağrısı normal mi?

Dexter Morgan

Decapat
Selam dostlar, 15 yaşındayım. Evde uzamayı desteklemek için zıplıyorum işe yarar umudu ile. Bu aralar bel ve sırt ağrısı (zıplamaya başladıktan sonra) yaşamaya başladım. Büyüme sebepli mi yoksa başka bir nedeni olabilir mi?

Selam dostlar, 15 yaşındayım. Evde uzamayı desteklemek için zıplıyorum işe yarar umudu ile. Bu aralar bel ve sırt ağrısı (zıplamaya başladıktan sonra) yaşamaya başladım. Büyüme sebepli mi yoksa başka bir nedeni olabilir mi?

15 yaşında bel ağrısı daha fazla üstelik zıplama yaptığınızdan ağrı olması normal gibi görünüyor çok ağrıyorsa ortopediye gidebilirsin bir de boyunuz kaç?

Postürünüz bozuk olabilir mi? Gün içinde telefona ve bilgisayara ne kadar sık bakıyorsunuz, belki farkında olmadan kambur duruyorsunuz?

2-3+ saat PC birkaç saat de telefona bakıyorum.
İyi de doğru postür ile mi baktığınız burada asıl soru. Bir süre dik durmayı deneyin, evde asılma veya plank gibi sıkılaşma egzersizleri deneyin. Bakın devam edecek mi?

Normal o zaman boyunuz da normale benziyor boy olarak yorum yapamayacağım anne baba boyunu söylersen genetik hakkını söyleyebilirim ama.

Annem 1.69 babam 169,5 + dayılarım uzun

İyi de doğru postür ile mi baktığınız burada asıl soru. Bir süre dik durmayı deneyin, evde asılma veya plank gibi sıkılaşma egzersizleri deneyin. Bakın devam edecek mi?
Tamamdır hocam deneyeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı