KusursuzGT
Hectopat
Merhaba Arduino başlangıç seti aldım ama setin içinde sadece erkek-erkek jumper kablo var 4 tane erkek-dişi lazım erkek-erkek olanlardan 4 tanesini erkek-dişiye dönüştürebilir miyim?
uçlarını kırsam olmazmıSoket şeklince yapamazsın ama erkek-erkek kabloyu ortadan kesip ikisinin de ucu açıp istediğin yere bağlayarak kullanabilirsin. Yapabilirsen lehim ile de sağlamlaştırabilirsin.
Keserek yapabilirsiniz. Ya da breadboard üzerinde birleştirebilirsiniz.
Dişi Erkek yerine Breadboard dene? Mesela sensöre Dişi uç gelen kısmı Breadboard'a takıp öyle kullan Dişi-Dişi kablo alana kadar.Merhaba Arduino başlangıç seti aldım ama setin içinde sadece erkek-erkek jumper kablo var 4 tane erkek-dişi lazım erkek-erkek olanlardan 4 tanesini erkek-dişiye dönüştürebilir miyim?
Kesersin ama oraya kablo girer mi girerse de temas ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.Yani bir tanesini kessem diğerini kesmesem erkek-dişi olur mu çalışır mı?
Dişi erkek yerine breadboard dene? Mesela sensöre dişi uç gelen kısmı Breadboard'a takıp öyle kullan dişi-dişi kablo alana kadar.
Kesersin ama oraya kablo girer mi girerse de temas ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Yani bir tanesini kessem diğerini kesmesem erkek-dişi olur mu çalışır mı?
Dişi erkek yerine breadboard dene? Mesela sensöre dişi uç gelen kısmı Breadboard'a takıp öyle kullan dişi-dişi kablo alana kadar.
Kesersin ama oraya kablo girer mi girerse de temas ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Hayır, iki kabloyu da uç kısma yakın yerden kesip ucunu açacaksınız. Sonra da ikisini birbirine ek yapacaksınız. O şekilde çalışır.
Yine de dediğim gibi breadboard üzerinde birleştirmek daha mantıklı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.