Erkek-erkek kabloyu erkek-dişi yapma

KusursuzGT

Hectopat
Merhaba Arduino başlangıç seti aldım ama setin içinde sadece erkek-erkek jumper kablo var 4 tane erkek-dişi lazım erkek-erkek olanlardan 4 tanesini erkek-dişiye dönüştürebilir miyim?

Soket şeklince yapamazsın ama erkek-erkek kabloyu ortadan kesip ikisinin de ucu açıp istediğin yere bağlayarak kullanabilirsin. Yapabilirsen lehim ile de sağlamlaştırabilirsin.

Keserek yapabilirsiniz. Ya da breadboard üzerinde birleştirebilirsiniz.

Merhaba Arduino başlangıç seti aldım ama setin içinde sadece erkek-erkek jumper kablo var 4 tane erkek-dişi lazım erkek-erkek olanlardan 4 tanesini erkek-dişiye dönüştürebilir miyim?
Dişi Erkek yerine Breadboard dene? Mesela sensöre Dişi uç gelen kısmı Breadboard'a takıp öyle kullan Dişi-Dişi kablo alana kadar.
Yani bir tanesini kessem diğerini kesmesem erkek-dişi olur mu çalışır mı?
Kesersin ama oraya kablo girer mi girerse de temas ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki projeyi yapacağım olur mu?

Yani bir tanesini kessem diğerini kesmesem erkek-dişi olur mu çalışır mı?

Hayır, iki kabloyu da uç kısma yakın yerden kesip ucunu açacaksınız. Sonra da ikisini birbirine ek yapacaksınız. O şekilde çalışır.

Yine de dediğim gibi breadboard üzerinde birleştirmek daha mantıklı.

Benim dediğimi anlamadın galiba dostum ben dişi dişi istemiyorum bende şu anda sadece 40 tane erkek-erkek var erkek-erkek olanlardan 4 tanesini alıp erkek-dişi yani bir tarafı var bir tarafı yok şeklinde yapmak istiyorum dediğini anlamadım daha açıklayıcı anlatır mısın?

Breadboard üstünde nasıl birleştireceğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…