Erkek kardeş ders çalışmıyor

yasınn1

Centipat
Daha fazla  
13 yaşında bir erkek kardesim var ve 8.sınıfa gidiyor, sınav senesi ama ona söylememe rağmen ders çalışmıyor. Telefon bağımlısı birisi, okula gidiyor ve gelince tum gun Instagram ve TikTok. Ona bunu anlatmaya kalkınca LGS var sınav senen diyorum ama beni tersliyor. Sen yaptınm iki ben yapacağım diyor. Dersleri ödev verirlerse son güne erteliyor ya da yapmıyor, biz de öğretmeninden öğreniyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki annen ve baban ne yapıyor, hiçbir şey. Sadece arada söylüyorlar ve geçiştiriyorlar. Ben anneme söylediğimde ise hakılısın diyorlar, bundan ibaret. Telefonu yasaklayak deyince kardeşim tribe giriyor, ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimseye zorla bir şey yaptıramazsınız. O bilinci kazanmamış birisine yaptırdığınız zorla ders çalıştırma da faydalı olmayacaktır. Önemli olan o bilinci kazanması. Bana da zorla ders çalış diye bastırırlardı, neler neler yaptılar ama 12. sınıfa kadar da hiç çalışmadım. 12. sınıfta herkes dershaneye gidiyor diye dershaneye başladım. Amacım daha da sosyalleşebilmekti arkadaşlarımla. Oradan bir hocam sayesinde o sene biraz çalıştım. Üniversite sınavında kayda değer bir sıralama yaptım. Bence bu kadar üstüne gitmenin bir anlamı yok, herkes okumalı diye de bir durum yok. Bazen su akar yolunu bulur.

Sen yaptın mı ki ben yapacağım diyor.
Eğer sen yapmadıysan kardeşine hiç yaptırma. LGS'de zaten hayatının sınavı olmayacak ya.
Ha baktınız okumaya niyeti yok, çok geç olmadan verin bir yere çırak olarak çalışsın. En azından ileride kendine dükkan açabileceği bir mesleği olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı