Erkek kedinin peşinde vahşi erkek kedi var

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
249
Çözümler
2
Yer
Kuşadası
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, kedim kızgınlık dönemine girmişti ve bir dişi kedinin peşinde o vahşi kediyle dövüşüyorlardı ben o kediyi gördüğümde kovalıyordum ancak kedim ne zaman yanıma gelse bir yerlerinde yeni yaralar ve tüylerinde azalma oluyordu bende pek dikkate almadım müdahele edilebilecek bir şey olmadığından.

Ardından yaklaşık yarım saat önce 02:12 de penceremin altından aşırı derecede gürültülü bir kedi kavgası sesi geldi pencereyi açtım dışarı atladım, kedimi sandalyenin altında kıstırmış üzerine çıkmış ve affedersiniz tuvaletini kedimin üstüne yapıyordu. Bende kediyi kovalamaya çalıştım kaçmadı ardından beni fark etti herhalde kaçmaya başladı bende ardından koştum kovaladım uzaklaşana kadar ancak kedim aşırı derecede korkmuş etrafta en ufak sesten korkuyor çağırdığımda gelmiyor.

Kedim daha bu ayın ortasında 1 yaşına girdi. Bahsettiğim vahşi kedi kalıplı ve yaşça büyük birkaç senedir görüyordum zaten. Sizce ne yapmalıyım ? Bu vahşi kediden nasıl kurtulabilirim ? Yazım hatalarım için çok özür dilerim aceleyle yazdım
 
Vahşi dediğiniz kedinin tipi buna benziyor mu?

(Daha doğrusu tüyleri bu şekilde leopar gibi mi?)

images (19).jpeg
 
Kedinizin salgıladığı hormon dahi diğer kedileri rahatsız eder. Bu sadece çiftleşme meselesi değil. Erkek kedi şayet kısır değilse her zaman alanını işaretlemeye, koku bırakmaya devam edecektir. Bu da diğer kedilerle sürekli bir gerilim yaşamasına neden olur. Ayrıca, kısır erkek kedinin agresyonu düşeceği için muhtemel kavgalardan kaçarak uzaklaşmayı tercih edecektir.
 
O dediğiniz türden olmayabilir ama kedi kalıplı tekir ve normal tekir kedilerden daha değişik bir deseni var ve kafası çok tombul. Bu gece tekrar görürsem fotoğrafını çekmeye çalışacağım.
 
O dediğiniz türden olmayabilir ama kedi kalıplı tekir ve normal tekir kedilerden daha değişik bir deseni var ve kafası çok tombul.

Dediğim türün kafası da büyük oluyor. Bende karşılaşmıştım birkaç kere. Dikkatlice yakalayıp ormanlık alana koymanız hem onun için hem de sizin için iyi olur.

Not: Az önce fark ettim ki benim kedim de aynı tür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı