Rehber Erkek parfüm seçimi ve dikkat edilmesi gerekenler

Mephistopheles

Centipat
Makaleler
6
Yer
California!
Daha fazla  
Meslek
İşsiz.
Erkek parfüm seçimi ve dikkat edilmesi gerekenler:

Şüphesiz parfüm, bir erkeğin imzası gibidir; kişiliğini ve tarzını tamamlar. Doğru parfümü seçmek, sadece güzel kokmakla kalmaz, aynı zamanda çevrenizde kalıcı bir izlenim bırakmanızı sağlar. Erkek parfümleri dünyası, farklı kokular, notalar ve tarzlarla doludur. Bu rehberimde, erkek parfümlerini daha yakından inceleyecek ve kaliteli bir parfüm seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ele alacağım. Öncelikle ele almamız gereken ilk alt başlık parfüm türleridir.

Parfüm Türleri

1. Eau de Toilette (EDT): En yaygın kullanılan parfüm türlerinden biridir. EDT'ler, genellikle %5-15 arasında parfüm yağı içerir ve 3-4 saat aralığında kalıcılığı vardır. Günlük kullanım için uygundur.

2. Eau de Parfum (EDP): EDP'ler, EDT'lere kıyasla daha yüksek bir parfüm yağı konsantrasyonuna (%15-20) sahiptir ve kalıcılığı daha uzundur (4-6 saat). Özel günler ve gece kullanımına uygundur.

3. Parfüm (Pure Perfume/Parfum): En yoğun ve kalıcı parfüm türüdür. %20-30 oranında parfüm yağı içerir ve 6-8 saat, hatta bazen daha uzun süre kalıcı olabilir. Özellikle özel günlerde tercih edilir.
Parfüm turlerini anladığımızı varsayarak diğer alt başlığa geçiyorum.

Parfüm Notaları ve Kompozisyonu:

Parfümler, üç ana nota grubundan oluşur: üst notalar, orta notalar (kalp notaları derler) ve alt notalar (baz notaları).

-Üst Notalar: Parfümü sıktığınızda ilk hissettiğiniz kokulardır. Genellikle taze ve hafif kokular alabilirsiniz lakin etkisi kısa sürelidir (15-30 dakika).

-Orta Notalar: Parfümün kalbi olarak bilinir. Üst notaların kaybolmasından sonra ortaya çıkar ve birkaç saat boyunca etkili olur. Çiçeksi, baharatlı veya odunsu kokular bu notalarda yer alabilir.

-Alt Notalar: Parfümün en kalıcı kısmıdır ve uzun bir süre teninizde kalır. Derin, sıcak ve zengin kokular içerebilir.
Şimdi geldik en önemli alt başlığımıza iyi dinleyin burası çokomelli.

Kaliteli Bir Parfüm Seçmenin İpuçları

1. Cilt Tipinizi Bilin: Parfümler, cilt tipiyle etkileşimde bulunur. Yağlı ciltler, parfümü daha uzun süre tutma eğilimindedir, bu nedenle daha hafif kokular tercih edilebilir. Kuru ciltler ise parfümü hızla emdiği için daha yoğun kokular kullanılabilir.

2. Parfümü Deneyin: Parfüm alırken doğrudan cildinizde denemek önemlidir. Koku, her kişide farklı bir şekilde açığa çıkar. Parfümü sıkın ve birkaç saat boyunca notlararın nasıl geliştiğini takip edin.

3. Mevsim ve Durum: Mevsimsel faktörler, parfüm seçiminde önemli rol oynar. Yaz aylarında taze, narenciye ve hafif kokular tercih edilirken, kış aylarında daha ağır, odunsu ve baharatlı kokular kullanılabilir. Ayrıca, gündüz ve gece kullanımına uygun farklı parfümler seçmek de faydalı olacaktır.

4. Markaya Güvenin: Kaliteli markalar, parfümlerinde daha iyi hammaddeler ve daha sofistike formüller kullanır. Güvenilir bir markadan parfüm seçmek, hem kalıcılık hem de koku kalitesi açısından önemli bir faktördür.

5. Kişisel Tercih: Parfüm seçiminde en önemli kriter, sizin bu kokuyu sevmenizdir. Bir parfümün popüler olması ya da başkalarının beğenmesi sizin için en doğru seçim olduğu anlamına gelmez.

Popüler Erkek Parfümleri:

1. Dior Sauvage: Bu parfüm, modern ve güçlü bir kokuya sahiptir. Baharatlı notalarıyla dikkat çeker ve uzun süre kalıcıdır. Memlekette ki çoğu insanın bu kokuyu kullandığını da es geçmeyelim.

2. Chanel Bleu de Chanel: Otantik ve sofistike bir koku arayanlar için ideal bir seçim. Hem günlük hem de özel kullanım için uygundur.

3. Tom Ford Oud Wood: Zengin ve egzotik bir koku olan Oud Wood, odunsu notaları ve sıcak baharatlarıyla öne çıkar.

4. Creed Aventus: Kendine güvenen ve etkileyici bir koku arayanlar için ideal bir seçenek. Ananas, bergamot ve misk notalarıyla tanınır.

5. Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme: Zarif ve çekici bir koku arayanlar için mükemmel bir seçim. Baharatlı ve odunsu notalar içerir.

Kullandığım siteler:

Tutatse ve Bargello, uygun fiyatlı ve kaliteli parfümleriyle tanınan markalardır. Her iki markanın da geniş bir koku yelpazesi bulunuyor, Her iki markadan önerilerim:

Tutaste Parfüm(Eser Bey):

1. Tutatse 155 (Dior Sauvage Esintili):
-Açıklama: Dior Sauvage benzeri bir koku arıyorsanız, Tutatse 155 ideal bir seçenek. Baharatlı ve taze notalarla harmanlanmış bu parfüm, hem gündüz hem de gece kullanımına uygun.

2. Tutatse 240 (Creed Aventus Esintili):
-Açıklama: Bu parfüm, Creed Aventus’un enerjik ve maskülen kokusunu uygun bir fiyatla sunuyor. Ananas, bergamot ve odunsu notalarıyla öne çıkıyor.

3. Tutatse 270 (Tom Ford Tobacco Vanille Esintili):
-Açıklama: Tatlı ve baharatlı bir koku arıyorsan, bu parfüm tam sana gore. Vanilya, tütün ve baharat notalarıyla sıcak ve sofistike bir hava yaratır.

Bargello Parfüm:

1. Bargello 397 (Bleu de Chanel Esintili):
-Açıklama: Bargello 397, Chanel Bleu de Chanel’e benzeyen ferah, odunsu ve baharatlı bir kokudur. Hem gündelik hem de özel günlerde rahatlıkla kullanılabilir.

2. Bargello 148 (Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme Esintili favorim):
- Açıklama: Bu parfüm, çekici ve sofistike bir koku arayanlar için harika bir seçim. Baharatlı ve odunsu notaları ile akılda kalıcı bir etki bırakır.

3. Bargello 315 (Paco Rabanne 1 Million Esintili):
- Açıklama: Altın rengi ambalajı ve tatlı, baharatlı notalarıyla tanınan Paco Rabanne 1 Million'a benzer bir koku arıyorsanız, Bargello 315'i tercih edebilirsiniz.

Her iki markadan da önerdiğim parfümler, orijinal parfümlere benzer kokular sunarak bütçe dostu bir seçenek sağlar. Herkesin orijinal parfüm alacak kadar butcesi olmayabilir.

Kış aylarında kullanılabilecek, popüler olmayan ancak güzel kokan maskülen parfümlerden bazılarını keşfetmek, benzersiz bir koku arayanlar için harika bir seçenek olabilir. İşte öneriler:

1. Amouage - Interlude Man
-Açıklama: Interlude Man, derin, karmaşık ve sıcak bir parfüm. Tütsü, deri, oud ve baharatların zengin kombinasyonuyla kış ayları için mükemmel bir tercih. Kalıcı ve güçlü bir etkisi vardır, bu da sizi kalabalıktan ayırır.

2. Bvlgari - Man in Black
-Açıklama: Bu parfüm, rom, baharat, deri ve amber notalarının yoğun bir karışımını sunuyor. Maskülen ve sıcak bir kokusu olan Man in Black, kış için harika bir seçimdir ve genellikle göz ardı edilen bir parfümdür.

3. Costume National - Homme
-Açıklama: Zencefil, tarçın, sandal ağacı ve paçuli gibi notalarla bu parfüm, sofistike ve zarif bir maskülen koku sunar. Özellikle kış aylarında sıcak ve çekici bir izlenim bırakır.

4. L'Artisan Parfumeur - Timbuktu
-Açıklama: Timbuktu, dumansı ve baharatlı bir parfümdür. Mango, tütsü ve vetiverin egzotik kombinasyonu ile kış ayları için sıradışı ama hoş bir tercih.

5. Parfums de Marly - Herod
-Açıklama: Tatlı tütün, vanilya, tarçın ve karabiber notalarıyla harmanlanmış olan Herod, zengin ve lüks bir koku arayanlar için mükemmeldir. Kışın soğuk havasına karşı sıcak bir denge sağlar.

Saydigim parfümler, daha az bilinen ancak kış aylarında etkileyici bir iz bırakabilecek maskülen kokulardır. Rehberimi buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel ve bilgilendirici bir yazı. Parfüm türlerine saf parfümü eklemeniz de hoş olmuş. Ancak her durumda EDP'ler, EDT'lerden daha kalıcı değil.
EDP'lerde genellikle daha yüksek bir parfüm konsantrasyonu bulunur. Çoğu EDP, EDT parfüme oranla daha kalıcıdır, tabii ki bu durum içerdiği notalar, cilt tipine göre de değişkenlik gösterebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık. Mevsime uygunluk ve kişinin parfümü deneyerek alması (kör alım yapmaması) gerçekten çok önemli. Sadece notalara, yorumlara bakıp da cildine, karakterine uymayan bir parfüm almak hata olur. Tutaste kullanmadım ancak Bargello ben pek önermiyorum açıkçası. Denemek için 567 (evet...) almıştım fakat kokusundan da kalıcılığından da memnun kaldığımı söyleyemem. Bir de sanıyorum muadil bir ürün olmayan Breeze modelini kullanmıştım, ağır ve sert kokuları sevdiğim için güzel gelmişti. Onun kalıcılığı biraz daha iyiydi ama yayılma performansını pek iyi bulmamıştım onun da.

Orijinal bir ürün alınca kalıcılığı genel olarak daha iyi olacağı için daha ekonomik olmasa bile tercih edilebilir bence. Hatta bazen paketlerle daha ucuza bile gelebiliyor. Mesela SWY EDT toplam 300 ML 7240 TL:

100 ML 2400 civarına geliyor. 1 ML 10-15 fıs, günde de 5 fıs sıkılır desek fena bir ömür sunmuyor aslında. Yine pahalı gelecek kullanıcılar daha ucuz modellere veya elbette muadillere de yönelebilir, bu benim kendi görüşüm.

Geçen günlerde Bargello'dan sıyrılıp 3 farklı model aldım biraz denemelik ancak gatekeeping yaptığım için söyleyemiyorum tabii hangileri olduğunu :D İşin özü herkes kesinlikle deneyip bütçesine uygun bir seçim yapmalı.

Denemediğim muadil koku kalmadı, denemediğim parfüm kalmadı belki 150’den daha fazla sadece parfüm olarak. Hiçbiri tenimde kalıcı değil ve gram yayılmıyor. İnsanlar üstümde kokusunu bile alamıyor, o yüzden orijinal parfüm alıp bir de öyle deneyeceğim gibi. Zaten Bora hocamın attığı parfüm de benim almak istediğim bir parfüm açıkçası, bir denemek istiyorum kesinlikle.

Günlük kullanım amaçlı sıcak şehirlerde kullanılacak bir bargello parfüm arıyordum. Öneriniz var mı?

Bargello -314 (Acqua di Gio Profumo)
Bargello -306 (Versace Eros)
Ayrıca tutatse üzerinden Nirvana da iltifat garantili hoş bir koku.

Denemediğim muadil koku kalmadı, denemediğim parfüm kalmadı belki 150'den daha fazla sadece parfüm olarak. Hiçbiri tenimde kalıcı değil ve gram yayılmıyor. İnsanlar üstümde kokusunu bile alamıyor, o yüzden orijinal parfüm alıp bir de öyle deneyeceğim gibi. Zaten Bora hocamın attığı parfüm de benim almak istediğim bir parfüm açıkçası, bir denemek istiyorum kesinlikle.

Tom Ford Oud Wood'da tercihlerinizin arasinda olsun, kalıcılığı yüksek ve güçlü bir parfüm. Mağazalarda deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı