Erzurum Oyunu Linçleniyor

Yapımcının cevabı çok kaba ve anlamsız. Ne olursa olsun bir yapımcı böyle bir cevap vermemeli, çok amatör.
Zaten efendim yapımcının cevabının bir üst noktası da, "onların yayıncısı varsa, bizim de Allah'ımız var" falan.
Zaten efendim yapımcının cevabının bir üst noktası da, "onların yayıncısı varsa, bizim de Allah'ımız var" falan.
"15 Temmuz'da neredeydin ?" diye de sorabilir.
 
Bana kalırsa Erzurum fiziği berbat zıplama kısmı yürüyüş kısmı, ısı sistemi berbat her saat mi fırtına olur ayrıca sobada yakıt biterken ısıtma derecesinde azalma olur, yatak sistemi berbat istediğim zaman uyuyamam mı, hikaye idare eder, kültürel öğelerin vurgusu mükkemmel, grafikleri ben zaten kaliteli bir bilgisayarım olmadığı için hiçbir oyunda son grafik kullanmadığım için yorum yapmıyorum ama bence ortalamanın altında kalmış, av sistemi saçma, ev loot sistemi de saçma burası Erzurum hiç köy yok mu?Kısaca berbat.
 
İğrenç bir oyun. Üstelik, Türk oyunculara değer verip de oyununa Türkçe ekleyen The Long Dark yapımcıları için de Türk yayıncıların ve bazı oyuncuların böyle bir oyuna destek vermesi hakaretten farksız. Bunca büyük oyun şirketi Türk oyuncuları adam yerine koymayıp Türkçe eklemezken küçük bir şirket olan Hinterland Türkçe ekledi. The Long Dark'ın emeğine konan bu oyuna bizim tepki göstermeyip de aksine destek olmamız Hinterland'e karşı yaptığımız büyük bir ayıptır.

Oyunun ana menü arkaplanından tutun sol alttaki durum çubuğuna kadar her şey çalıntı. Bir oyundan esinlenilmesi örnek alınması çok doğru ve güzel bir şey ancak bu esinlenmek değil adam bildiğin almış ordakileri hepsini kopyalamış kendi oyununa koymuş. Bazı yerlerde ufak değişiklerle bazı yerlerde aynı bırakarak.

Ayrıca bu eleştirinin aynısını Jahrein değil de başkası yapsa bu kadar linçlenmezdi. Jahrein'den nefret edip de onu her fırsatta aşağılayan söven insanlar genelde kitlesine ve izleyicisine de laf söylüyor. Jahrein kendisine ana avrat küfreden adamları bile son yayınında konuk almış konuşmuşken Jahrein ve kitlesi mi yoksa ona salya sümük nefret kusan Hater'ları mı beş para etmez son yayınında görmüş olduk.
 
Linçlenir tabi. Kimse kusura bakmasın beyler bayanlar ama Jahrein'in canlı yayınını izlerken bende gördüm ama olay burada Ahmet'in canlı yayınını izlemek değil kendim oynasaydım da görürdüm. Oyunun sesini açmak istiyorsun ses panelinde oyun MyProject olarak Unreal Engine 4 simgesiyle gözüküyor :D Puahah diye gülerim yani buna :D Türk olarak bir şey yapmak istiyorsan ve bir yerlere gelmek istiyorsan böyle şeylere dikkat etmen gerekiyor ve bence oyun çok kötü. O atlama animasyonu nedir öyle hocam acaba adam atlama animasyonu almak isterken yanlışlıkla örümcek animasyonu mu almış arkadaş?
 
Şu an bir oyun geliştirmekle uğraşıyorum, ekibimle aramda bir problem çıkmazsa bir yıl içerisinde oyunu bitirmeyi planlıyoruz. Erzurum oyunu çok şahane grafiklere sahip bir oyun değil ve ayrıca yapması aylar yıllar sürecek bir oyunda değil. Bunlar bize oyunu linçleme hakkı vermez. Ama firma yapıcı eleştirileri kaldıramayınca gerçekten linçlenmeyi hak etti. Cyberpunk 2077 de ağır linç yedi ama CDPR çıkıp eleştirenlere sövmeye yakın derecede ithamda bulunmadı hatasını kabullendi. Yukarıda yazdıklarımı pek toparlayamadım uzun lafın kısası yapımcı firma eleştirilere açık olmalıydı çünkü bu sektörde yeni ve hatalarının olması normal ama gururuna yediremedi.
 
Buram buram kopyala yapıştır kokan bir oyuna benziyor. Geliştiricinin cevabı ayrı bir komedi hiçbir eleştiriyi kaldıramayacağını gösteriyor. Ne olursa olsun kişi ve bazı değerler hedef alınarak cevap verilemez. Ben tarafsız biri olarak oyun benim gözümde direkt negatife döndü. Çok kötü reklam. Bunu verebileceği çok güzel bir cevapla lehine çevirebilirdi ama tercih etmemişler, bu da oyunun ve yapımcının geleceğini net bir şekilde gösteriyor zaten. Kısacası yayıncı arkadaş iğneleyici şekilde eleştirse bile bu olabilir, haklı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı