Escape From Tarkov'u hızlı öğrenmek için tavsiyeleriniz nedir?

boraygulpinar

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam,

Bildiğiniz üzere Escape From Tarkov Steam üzerinden yeniden pre-order olarak satışa açıldı ve oyun yarın erişime açılıyor.

Tarkov oldukça zorlayıcı ve öğrenmesi zaman alan bir oyun. Bu yüzden, yeni başlayacak oyuncuların hızlı şekilde adapte olabilmesi için sizlerin önerilerine ihtiyaç var.

Türkçe veya İngilizce fark etmez;
  • Öğretici rehber videoları,
  • Harita, loot, mermi veya mekanik anlatan kanallar,
  • Kendi deneyimlerinize göre yeni oyunculara verebileceğiniz tavsiyeler,
hepsini aşağıya bırakabilirsiniz.

Topluluk olarak güzel bir bilgi arşivi oluşturmuş oluruz. Şimdiden teşekkürler!

Hideout'a önem verin. Wipe başlarında genelde değersiz de olsa hideoutta kullanılan eşyalar flea markette pahalıya satılır bu yüzden oyuna girmeden önce o eşyaları not alın ve toplayın. Traderların verdiği görevleri yapmak zorunda gibi birşeysiniz o yüzden görevlere ağırlık verin ama dengeli yapın tüm parayı görevlerde yemeyin. Her mapte kafanıza göre dolaşamazsınız bazı maplerde mayınlar bazı maplerde keskin nişancılar olur belli bir sınırı geçerseniz ölürsünüz oyun genelde tabela ile uyarır ama bu hep olmaz harita içinde de tuzaklar olabilir. Çoğu haritada boss spawnları vb olur bunları öğrenin ki daha bölgeye yaklaşamadan tek mermide ölmeyin. Oyundaki botlara Scav ismi veriliyor isterseniz siz de Scav olarak oynayıp para kazanabiliyorsunuz ama maça diğer oyunculardan geç başlarsınız ve 20 30 dakikada bir oynayabilirsiniz sadece. Heal sistemi diğer oyunlar gibi medkit alıp kullanayım şeklinde ilerlemez her durum etkisinin belirli çözümleri vardır kol kırıksa splint hafif kanama varsa bandaj ağır kanama varsa esmarch veya hemostat kullanılır. Bir uzvun canı sıfırlanırsa o uzuva surgery kit (CMS veya Survival Kit) basmanız gerekir o uzvun canı bir olunca da standart sağlık eşyaları ile uzvun canını doldurursunuz. Her CMS kullanışınızda uzuvun belli bir total sağlığı eksilir 50 ise 30 olur mesela. Skill sistemi var mesela staminanız koştukça exp kazanır seviye atladıkça daha fazla koşarsınız bu en ıncık cıncık şeylere kadar geçerli silah kullanımından tutun ses çıkartma seviyenize kadar. Haritaların Extract konumlarını öğrenmek şart yoksa maçtan çıkamaz ve ölürsünüz. Biraz para biriktikten sonra Therapist'ten Scav Junkbox alın ıvır zıvır eşyaları onun içinde depolamak çok daha avantajlı. Öldüğünüzde pouch kısmındaki eşyalarınız hariç tüm eşyalarınız gider pouch kısmına koyacağınız eşyalar önemli. Eğer kullandığınız mermi değerliyse poucha koyabilirsiniz. Ağrı kesici gibi ucuz olmayan medikalleri veya anahtarlarınızı taşıdığınız caseleri mutlaka o bölmeye koyun. Ağırlık olayı önemli kafanıza göre her eşyayı taşıyamazsınız belirli bir kiloyu geçtikten sonra karakteriniz staminayı hızlı tüketir fazla taşırsanız staminanız yenilenmez. Silahlarda recoil ergonomi gibi statlar olur recoilin düşmesi ergonominin yüksek olması gerek ergonomi düşükse dürbün açma hızınız yavaşlar. Kullanılan silahtan çok mermi önemlidir dandik mermilerle isterseniz 1 milyonluk silah kullanın hiçbir etkisi olmaz traderlara seviye atlatırsanız hem o güzel mermilere daha kolay erişirsiniz hem de silahları dizmek zırh vb satın almak çok daha ucuza gelir. Ayrıca oyunu bilmiyorsanız asla laba girmeyin.

Hideout'a önem verin. Wipe başlarında genelde değersiz de olsa hideoutta kullanılan eşyalar flea markette pahalıya satılır bu yüzden oyuna girmeden önce o eşyaları not alın ve toplayın. Traderların verdiği görevleri yapmak zorunda gibi birşeysiniz o yüzden görevlere ağırlık verin ama dengeli yapın tüm parayı görevlerde yemeyin. Her haritada kafanıza göre dolaşamazsınız bazı maplerde mayınlar bazı maplerde keskin nişancılar olur belli bir sınırı geçerseniz ölürsünüz oyun genelde tabela ile uyarır ama bu hep olmaz harita içinde de tuzaklar olabilir. Çoğu haritada boss spawnları vb olur bunları öğrenin ki daha bölgeye yaklaşamadan tek mermide ölmeyin. Oyundaki botlara scav ismi veriliyor isterseniz siz de scav olarak oynayıp para kazanabiliyorsunuz ama maça diğer oyunculardan geç başlarsınız ve 20 30 dakikada bir oynayabilirsiniz sadece. Heal sistemi diğer oyunlar gibi medkit alıp kullanayım şeklinde ilerlemez her durum etkisinin belirli çözümleri vardır kol kırıksa splint hafif kanama varsa bandaj ağır kanama varsa esmarch veya hemostat kullanılır. Bir uzvun canı sıfırlanırsa o uzuva surgery kit (cms veya Survival kit) basmanız gerekir o uzvun canı bir olunca da standart sağlık eşyaları ile uzvun canını doldurursunuz. Her cms kullanışınızda uzuvun belli bir Total sağlığı eksilir 50 ise 30 olur mesela. Skill sistemi var mesela staminanız koştukça exp kazanır seviye atladıkça daha fazla koşarsınız bu en ıncık cıncık şeylere kadar geçerli silah kullanımından tutun ses çıkartma seviyenize kadar. Haritaların extract konumlarını öğrenmek şart yoksa maçtan çıkamaz ve ölürsünüz. Biraz para biriktikten sonra therapist'ten scav junkbox alın ıvır zıvır eşyaları onun içinde depolamak çok daha avantajlı. Öldüğünüzde pouch kısmındaki eşyalarınız hariç tüm eşyalarınız gider pouch kısmına koyacağınız eşyalar önemli. Eğer kullandığınız mermi değerliyse poucha koyabilirsiniz. Ağrı kesici gibi ucuz olmayan medikalleri veya anahtarlarınızı taşıdığınız caseleri mutlaka o bölmeye koyun. Ağırlık olayı önemli kafanıza göre her eşyayı taşıyamazsınız belirli bir kiloyu geçtikten sonra karakteriniz staminayı hızlı tüketir fazla taşırsanız staminanız yenilenmez. Silahlarda recoil ergonomi gibi statlar olur recoilin düşmesi ergonominin yüksek olması gerek ergonomi düşükse dürbün açma hızınız yavaşlar. Kullanılan silahtan çok mermi önemlidir dandik mermilerle isterseniz 1 milyonluk silah kullanın hiçbir etkisi olmaz traderlara seviye atlatırsanız hem o güzel mermilere daha kolay erişirsiniz hem de silahları dizmek zırh vb satın almak çok daha ucuza gelir. Ayrıca oyunu bilmiyorsanız asla laba girmeyin.

Öncelikler çok teşekkürler çok ayrıntılı bir yazı yazmışsınız.

Merak ettiğim şeylerin başında Map'te yolumuzu nasıl bulacağımız geliyor, en azından oyuna yeni başlarken yan ekrana bulunduğumuz Map'i Wiki'den açıp koymamız gerekiyor. Fakat benim sormak istediğim aslında şu, ben nerede olduğumu nasıl anlayacağım ve hangi yöne gitmem gerekir tarzı şeyler, oyunda pusula tarzı bir mekanik mevcut mu acaba?

Ek olarak bir de Türkçe veya İngilizce başlangıç rehberi yapan kanallar biliyor musun? Ve Discord kanalı vs. biliyorsan topluluk edinmek amacı ile paylaşabilir misin?

Öncelikler çok teşekkürler çok ayrıntılı bir yazı yazmışsınız.

Merak ettiğim şeylerin başında Map'te yolumuzu nasıl bulacağımız geliyor, en azından oyuna yeni başlarken yan ekrana bulunduğumuz Map'i Wiki'den açıp koymamız gerekiyor. Fakat benim sormak istediğim aslında şu, ben nerede olduğumu nasıl anlayacağım ve hangi yöne gitmem gerekir tarzı şeyler, oyunda pusula tarzı bir mekanik mevcut mu acaba?

Ek olarak bir de Türkçe veya İngilizce başlangıç rehberi yapan kanallar biliyor musun? Ve Discord kanalı vs. biliyorsan topluluk edinmek amacı ile paylaşabilir misin?
Mecbur internetten harita açmak gerek. Oyunun kendi haritaları var oyun içinde ama yol bulmak için pek iyi değiller işe yaramıyorlar. Pusula falan var ama açıkçası kullanıp da çıkış yolu bulan daha görmedim mapi ezberliyor genelde herkes. Başlangıç videosu hiç bakmadım kendim öğrendim ama Lvandmark Pestily gibi kanalları izleyerek harita pvp vb öğrenilebilir. ArmutTV'nin başlangıç videoları varsa ona bakılabilir questler için ben genelde onu izliyorum quest değiştirilmediyse işime yarıyor. Türkçe veya ingilizce Yt'de aratırsanız illaha bir kaynak çıkar.

Mecbur internetten harita açmak gerek. Oyunun kendi haritaları var oyun içinde ama yol bulmak için pek iyi değiller işe yaramıyorlar. Pusula falan var ama açıkçası kullanıp da çıkış yolu bulan daha görmedim mapi ezberliyor genelde herkes. Başlangıç videosu hiç bakmadım kendim öğrendim ama lvandmark pestily gibi kanalları izleyerek harita PvP vb öğrenilebilir. Armuttv'nin başlangıç videoları varsa ona bakılabilir Quest'ler için ben genelde onu izliyorum Quest değiştirilmediyse işime yarıyor. Türkçe veya İngilizce YT'de aratırsanız illaki bir kaynak çıkar.

Teşekkürler tekrardan,
Ryzen 5 5500 işlemci gözüküyor Technopat profilinde bende de 5500 ve 3060 Ti var performans olarak nasıl senin PC'de oyun?

Ek olarak bir de görevler için gerekli malzemeler ilk başlangıçta bilinmediği için bunun hakkında bir guide var mı bildiğin hangi itemleri saklayalım vs. gibisinden.

Son düzenleme:
Teşekkürler tekrardan,
Ryzen 5 5500 işlemci gözüküyor Technopat profilinde bende de 5500 ve 3060 Ti var performans olarak nasıl senin PC'de oyun?

Ek olarak bir de görevler için gerekli malzemeler ilk başlangıçta bilinmediği için bunun hakkında bir guide var mı bildiğin hangi itemleri saklayalım vs. gibisinden.
Kötü. Ayarlar ne olursa olsun en fazla 60 70 Fps alıyorum o da hep değil 50'lerde oynadığım da oluyor 4070 S olmasına rağmen. Ram ve işlemciyi tüketiyor oyun ram 32 ise biraz daha iyi performans alırsın. Performansı sorunlu oyunun çok beklentin olmasın. Görev itemleri için Yt'de guide var mıdır bilmiyorum ama tüm görevler için gereken itemleri gösteren bir site vardı arkadaşım oradan bakıyordu ben kendim hiç bakmadım araştırıp bulabilirsin. Quest itemleri dışında hideout itemleri dediğim gibi önemli screw boltnut vb eşyalar başta çok lazım ve pahalı oluyorlar.

Kötü. Ayarlar ne olursa olsun en fazla 60 70 Fps alıyorum o da hep değil 50'lerde oynadığım da oluyor 4070 S olmasına rağmen. Ram ve işlemciyi tüketiyor oyun ram 32 ise biraz daha iyi performans alırsın. Performansı sorunlu oyunun çok beklentin olmasın. Görev itemleri için Yt'de guide var mıdır bilmiyorum ama tüm görevler için gereken itemleri gösteren bir site vardı arkadaşım oradan bakıyordu ben kendim hiç bakmadım araştırıp bulabilirsin. Quest itemleri dışında hideout itemleri dediğim gibi önemli screw boltnut vb eşyalar başta çok lazım ve pahalı oluyorlar.
Hile durumu nasıl hocam şuan?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı