Esenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okumak mı yoksa açıktan okumak mı mantıklı?

Meslek öğrenme gibi bir amacın yoksa açık liseye geçebilirsin. Meslek programlarının M.T.O.K bölümleri de oluyor. Bu M.T.O.K bölümü de alanınla alakalı üniversitede 4 senelik bölüme daha düşük puanla gidebiliyorsun. M.T.O.K bölümlerinde ilgili bölümün meslek, teknik liselerinden mezun olan kişilere öncelik tanınıyor. Bunu da değerlendir derim.
Ya hocam okulda meslek olarak 3 alan var. Tekstil, Elektrik ve Bilişim. Ben Tekstil ve Elektrik istemiyorum.
Sadece bilişim olabilir. 2 tane bilişim sınıfı varmış okulda. Ve bilişime düşmek zormuş yani. Ayrıca benim ablam bu okulda okudu benden önce. Şuan 2 sene adalet bölümü okudu üniversitede. DGS sınavına girip 4 senelik hukuğa geçecek. Yani şuan bu okul ablamın kariyerini belirlemedi. Sadece mezun oldu geçti gitti yani. Lisede okuduğu bölüme devam etmedi. Bilmiyorum, çok sıkıntılı durumdayım. O okula gitmek istemiyorum. 4 sene o derdi çekmek istemiyorum. Acayip stresliyim.
 
Kariyer hedefiniz eğer üniversiteye bağlı ise açığa geçip derslere çalışabilirsiniz. Sosyal hayatınız çok olmaz tek dezavantajı o. Ailenizi ikna edebilirseniz ve süreci iyi yönetirseniz çok işinize gelebilir.
 

Geri
Yukarı