Esenyurt'tan ev tutulur mu?

furkan KOCA

Kilopat
Daha fazla  
Hocalar selamlar, Başakşehir kanuni yurdunda kalıyorum. Esenyurt'ta 10 bin TL bandına çok yaşanabilir evler var, daha üst bütçelere çıkabilirim. Ailemin durumu yeterli fakat hem yük olmak istemiyorum hem de üstüne koyacağım miktarda 30 yaş harici bulabildiğim adamakıllı ev yok. Çok dışarı çıkmayı seven bir tip değilim, yurda geldiğimden beri toplasanız 20 kere çıktım çıkmadım dışarıya. Sizce yurt bırakılıp güzel bir ev için Esenyurt'a gitmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenyurt gözde büyütülecek kadar kötü bir yer. Bunu aşağılamak veya küçük düşürmek için söylemiyorum. Sokak arasında birilerinin öldürülmesi, çeteler vs. cirit atıyor. Tabi ki her yeri böyle değil ama bazı yerleri ciddi manada tehlikeli.

Tekrar söylüyorum, bunu aşağılamak için demiyorum.

Bir seferinde bir arkadaşım arabasıyla birisini Esenyurt'a bıraktı, bir mahallenin girişindeyken bıraktığı kişi "Saat geç oldu, sen buradan girme. Beni bırak kendim giderim. Tanımazlar seni." demişti.

Ama her yeri de tekinsiz değil tabi ki.

Esenyurt'ta da yaşanabilir yerler var. Esenyurt'un üst konumlarında ev tutmamaya çalışın. Oralar gerçekten tehlikeli.

Hocam tipik İstanbul işte her sokağı aynıdır İstanbul Sarıyer sahilde ev tutmadığı sürece olaysız geçmez bu şehir.

İstanbul Fatih maalesef çok fazla yabancıdan oluşan ve 2022 sonrası çok bozan bir yerdir.

@bilgeliğinsembolü, İstanbul'un başlı başına tehlikeli olduğunu biliyorum da Avrupa yakasındaki bazı yerler çok sıkıntılı. Bunlar da Esenyurt, Esenler gibi yerler. @Crownguard'ın da dediği gibi mahallesine giren yabancılara kadar tanıyabiliyorlar. Öyle sahiplenmişler.

@bilgeliğinsembolü, İstanbul'un başlı başına tehlikeli olduğunu biliyorum da Avrupa yakasındaki bazı yerler çok sıkıntılı. Bunlar da Esenyurt, Esenler gibi yerler. @Crownguard'ın da dediği gibi mahallesine giren yabancılara kadar tanıyabiliyorlar. Öyle sahiplenmişler.

O da bir şey mi, Fatih'te bulunan neredeyse her sokağı mülteciler ele geçirmiş. Türkler az kalmış, onlar da bıkkınlık derecesine gelmişler bunlardan yüzünden çünkü medeniyet yok, her şeye salça oluyorlar. Fatih ve ilçelerinden uzakta ev bulun.

Orası ayrı mesele ama mülteciler çeteleşmiyor veya mafyalık yapmıyor en azından.

Kanka sana katılmıyorum. 18 yaş altı suçlarda Fatih'te bulunan çocukların 10'da 9'u suçluymuş. Polis olarak yorumum budur. Düzgünü nadir çıkar, çeteleşme çok fazla. Orada yaşayan herkes böyle gibi.

İstanbul Fatih'te resmen 1 gün içinde olay yaşanmamış sokak 0'mış, araştırdım. Ev alacak olan ona göre alsın arkadaşlar. Oralar Esenyurt'tan betermiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı