Eşit ağırlık mı sayısal mı seçilmeli?

Lmessi

Yoctopat
Daha fazla  
Şu an da bir ön lisans bölümü okuyorum ama hep yazılama merakım vardı. Biraz düşündüm bu sene bir daha sınava gireceğim ama MF mi, tm mi buna karar veremedim. MF'den girip yazılım, endüstri, bilgisayar mühendisliği gibi bölümler istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Yüksek sıralama isteyen bölümler. Bu yüzden Tm'den girip acaba YBS, iktisat gibi bölümler mi okusam diye düşünüyorum. Çok kararsızım. MF'den girip batırırsam bu sefer 1 sene boşa gitmiş olacak.

Matematiğin iyiyse sayısal seçmeni öneririm.
İyi değilse sakın sayısal seçme toparlayamazsın.

Tm ya da MF seçeceğim ikisinde de matematik çözeceğim ama dediğim gibi kafam karışık. Matematiğim orta diyebiliriz ama hiç çalışmıyordum matematiğe acaba çalışarak halledebilir miyim?

Yatkın olduğunuz alan kesinlikle. İki alandan da yazılımla alakalı bir bölüm tercih edilebilir, sonra çalıştığınız derse serzenişte bulunup alan konusunda ikileme düşmeyin.

İstediğim bölümler sayısal da neredeyse 100-170 bin sıralama istiyor AYT'de her türlü matematik çözmem gerekecek acaba AYT fen kısmını halledebilir miyim? Sayısal da istediğim sıralamayı yapamazsam sene boşuna gidecek bu yüzden çok kararsızım.

İstediğim bölümler sayısal da neredeyse 100-170 bin sıralama istiyor AYT'de her türlü matematik çözmem gerekecek acaba AYT fen kısmını halledebilir miyim? Sayısal da istediğim sıralamayı yapamazsam sene boşuna gidecek bu yüzden çok kararsızım.

Her insan evladının yapabileceği bir sıralama bu. Sadece ders çalışmanıza bakar.

Bölümleri de göz önüne alırsak hangi alanı seçmeliyim? Amacım işim ile yurt dışına çıkmak, bu da benim için önemli bir kriter.

Amacınıza yönelik sayısal daha iyi olur. Yurt dışına en yönelik olan alan Tıp ama yazılımın da yeri var yine yurt dışında.

Meraklısına, Bu meslekler daha çok rağbet görür: Doktor, Yazılımcı, Veri Bilimci, Psikolog, Diş Hekimi, Endüstri Mühendisi, İç Mekan Tasarımcısı, bu meslek grupları kesin ve kesin olarak yurt dışında çok kolay iş bulabiliyor ve iyi de paralara çalışıyorlar.

Alan ve bölüm tercihinden önce bu bölümleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Amacınıza yönelik sayısal daha iyi olur. Yurt dışına en yönelik olan alan tıp ama yazılımın da yeri var yine yurt dışında.

Meraklısına, bu meslekler daha çok rağbet görür: Doktor, yazılımcı, veri bilimci, psikolog, diş hekimi, endüstri mühendisi, iç mekan tasarımcısı, bu meslek grupları kesin ve kesin olarak yurt dışında çok kolay iş bulabiliyor ve iyi de paralara çalışıyorlar.

Alan ve bölüm tercihinden önce bu bölümleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sayısal da hedefim bilgisayar, endüstri, yazılım mühendisliği tm de ise iktisat, iktisat okursam iyi üniversiteler de (İstanbul, Hacettepe, Marmara, ODTÜ gibi) okuyacak kadar sıralama yapabileceğimi düşünüyorum ama sırf bu üniversiteler de okumak için iktisat okunur mu?

Geri
Yukarı