Eski Android telefonda durdurulan uygulamalar

• Konuyu başlatan saY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.124
5 Yıl önce çıkmış ve 4 yıldır kullandığım bir LG G3'e sahibim. Telefonda kullandığım uygulamalar WhatsApp, Chrome, YouTube, bankacılık uygulaması ile sınırlı olduğundan yeni telefona ihtiyacım olduğunu düşünmüyordum fakat 1 aydır telefondaki her şey durduruluyor. (WhatsApp, Wi-Fi, Android, Sistem Arayüzü vb). Fabrika ayarlarına dönme ve format atmayı denedim fakat bir çözüme ulaşamadım. Bu telefonu düzeltip bir süre daha idare etmem mümkün müdür? Mümkün ise nasıl? Genelde eski cihazlarda siyah ekran sorununu işlemcinin arkasına termal macun sürerek çözüyorlar fakat durdurulan uygulamaların sıcaklık ile ilgisi var mı? Yeni telefon arayışına girmek yerine birkaç ay daha en azından yıl sonuna kadar kullanmayı tercih ederim.

Bir şeyleri yanlış yapmışsındır. Ne yaptıktan sonra ekran gelmedi?
Tam olarak hangi rehberleri izlediniz ve hangi işlemleri yaptınız söyleyebilir misiniz?
Rootsuz LineageOS kuramadığım için telefonu download mode a sokup stock ROM'u bilgisayardaki LG uygulamasıyla telefona aktardım tamamlandığında ekran kapandı. Geri açılmadığı ve güç tuşları işlevsiz kaldığı için bataryayı çıkarıp taktım. Değişen bir şey olmadı. Ekranı kapalı şekilde telefonu açıp kablo taktığımda bilgisayara bir şey bağlandı ''Plug in'' sesi geliyor, yani telefon açılıyor ama ekranı açılmıyor.

LG nin Kendi uygulaması ile download modunda yapılan işlem yarım kalmış olma ihtimali varmı?
Çünkü bu işlem başarılı olduğunda telefonda donanımsal problem yok ise telefonun açılmaktan başka çaresi yok. Bu işlem sağlıklı bir şekilde bittiğinde telefon kendisi restart atıp açılması gerekir. Telefon download moda girmiyor ise telefonun hafıza modülünde sorun olma ihtimali büyük. Bu konuda kronik sorunlu telefon zaten belki de bu bozulduğu için uygulamalar sürekli duruyordu.

LG nin Kendi uygulaması ile download modunda yapılan işlem yarım kalmış olma ihtimali varmı?
Çünkü bu işlem başarılı olduğunda telefonda donanımsal problem yok ise telefonun açılmaktan başka çaresi yok. Bu işlem sağlıklı bir şekilde bittiğinde telefon kendisi restart atıp açılması gerekir. Telefon download moda girmiyor ise telefonun hafıza modülünde sorun olma ihtimali büyük. Bu konuda kronik sorunlu telefon zaten belki de bu bozulduğu için uygulamalar sürekli duruyordu.
Bittiğinde kapandı ve bir daha açılmadı. Zaten download mode da yaptım kurulumu. Kronik sorunlu olsaydı 4 yıl sorunsuz çalışacağını düşünmüyorum. Artık ümidi kestim zaten. Yakında 2. el telefon alırken nelere dikkat edilmeli diye bir konuda adımı görürseniz şaşırmayın. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı