Eski bilgisayara ucuz SSD önerisi

Teşekkürler arkadaşlar. Bu arada konuda da bahsettiğim gibi bende de BX500 - 480 GB var ancak dosya kopyalarken / ağır oyunlar oynarken maksimum 52 dereceyi gördüm, kabul edilebilir bir değer. Genelde 35-38 derecelerde geziyor. SSD'nin olduğu yere hava da gidiyor orta karar bir soğutmayla. Ancak 240 GB'larda fazlasıyla duydum ısınma sorununun olduğunu. Fazla atışmalı bir tartışma olmuş, boşverin gerek yok arkadaşlar ama evet BX500'ün maalesef adı çıktı, artık insanlar bu modelin sağlam olanını test edip alsa bile bir şüphe uyandırıyor SSD'ler.

Büyük ihtimalle Gigabyte veya WD Green tercih edeceğim. Teşekkürler.
 
HyperX Fury, Gigabyte veya Patriot Burst'a bakabilirsiniz.

Kingston A400'de dediğiniz gibi, hoş olmayan sorunlar ortaya çıkmaya başladı. BX500 ısınma ve sağlık sorunlu. Adata SU650 de ısınma ve yavaş yazma sorunlu.

WD Green ise değişik bir model. Yüksek sıcaklıkla çalışıyor diyen de var, normal diyen de var. Bizim akıllı tahtada basit bir işlemde 50°C gibi bir sıcaklıkta çalışıyordu. Ayrıca S.M.A.R.T verileri kiminde görünüyor, kiminde görünmüyor.

SATA 2 bir anakartın SATA girişi üzerinden SATA 3 desteklemesini sağlayamazsınız bu arada. PCIe girişinden bir şekilde bağlarsanız bilemem ama.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı