Eski bilgisayardaki SSD ve HDD yeni bilgisayara nasıl aktarılır?

-Fidelio-

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yeni bir PC aldım. FreeDOS işletim sistemi yok. Fakat eski PC'de SSD ve HDD var. Onların içerisinde resimler ve videolar var. Yeni aldığım PC'ye eski PC'deki SSD ve HDD'yi direk taksam ne olur? FreeDOS olan yeni PC'ye klonlama yapabilir miyim? USB belleğim yok ona göre çözüm yolları yazarsanız sevinirim. Ayrıca eski SSD ve HDD'lerin içerisindekileri kaybetmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer uyumlularsa ve yeterince yer var ise direk yerlerini değiştirerek sorununuzu çözebilirsiniz.

Hocam bu arada masaüstü mü dizüstü mü ona göre birkaç önerim olacak.

Uyumlularsa derken ne demek istediniz? Neye göre uyumluluğa bakılıyor? Masaüstü.

@Birisiokadar
Masaüstü ise depolama birimi olabilecek herşey birbirine uyar hocam(taş devrinden kalmayan herşey).

Eski hard disk ve ssdlerinizi kasanın içinde düzgün bir yere sabitleyip anakarta sata kablosu ile bağlayın. Güç kaynağında mutlaka fazladan çıkış olur onları da bağlayın.

Sonrasında bios a girip boot sırasında windowsunuzun kurulu olduğu hard disk yada ssd yi seçip onu en üst sıraya koymalısınız. O hard disk yada ssd en üstte olunca direk o diskten açılacağı için eski bilgisayarınız olduğu gibi karşınızda olacaktır.

Eğer windows harddiskte kurulu ise onu ssd ye, mümkünse m2 olan bir ssd ye klonlamanızı tavsiye ederim lakin ilk olarak şuana kadar olan kısmı bitirelim.

Eski HDD ve SSD'yi boot menüsünde göremiyorum. Nasıl yapmam gerek? Windows bunlara yüklüydü eski PC'de. M2 SSD'ye sonradan klonlama yapacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240913_223324.jpg
    IMG_20240913_223324.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 4

Yeni konular

Geri
Yukarı