Eski ekran kartı markalarına ne oldu?

claudespeedtr

Hectopat
Katılım
27 Mart 2021
Mesajlar
1.766
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2012’den sonra bilgisayar dünyasından bayağı bi uzaklaştım. 2015’de PS4’e geçtim ta ki 2021 yılına kadar. Hani her tarafı kapalı olan kasalarımız vardı eskiden. ATI’nin HD serisi vardı. Tam olarak bu dönemlerde Powercolor, Palit, Sapphire vs. gibi kart üreticileri vardı. Eskiden her forumda deli gibi bu markalar önerilirdi şimdi genelde gördüğüm Asus, MSI, Gigabyte. Piyasanın içindeki arkadaşlar ne oldu bu markalara? Artık yoklar mı yoksa ülkemizde mi yoklar? Yoksa eskisi gibi kaliteli ürünleri mi yok?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ATI markasını AMD satın aldıktan sonra ATI ismi kalktı.

Sapphire, Palit gibi markalarsa genelde Türkiye pazarından çekildi. Tabi halen Türkiye'de olanlar var fakat diğerleri kadar baskın değiller piyasada. Bazen de markalar sonradan çıktı ve tekrar giriş yaptı İnno3D gibi.
 
AMD tarafında Sapphire ve Powercolor hâlâ üretime devam ediyor. Powercolor'un Red Devil serisi AMD 6000 ekran kartları soğutma anlamında neredeyse lider diyebiliriz. Ancak çok fazla bulunmuyor. Bunun yerine insanlar ASUS - MSI gibi markalara yöneliyorlar. Bu markaların servis desteği daha iyi bildiğim kadarıyla. Sapphire ve Powercolor'un servisi var mı bilmiyorum TR'de.

Palit de devam ediyor ancak pek tutulmuyor. Yoksa onun da "Gamerock" gibi tepeye oynayan modelleri var. Pek bulunmuyor bunlar da.
 
Palit tekrar aramızda. Nvidia ekran kartı üretiyor. ATI ise tarih oldu. AMD Radeon olarak devam ediyor. Powercolor ve Sapphire de AMD Radeon ekran kartı üretmeye devam ediyor. Aslında siz PS4 kullanırken AMD Jaguar işlemci ve AMD HD 7870 ekran kartı kullanıyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı