Eski günlerdeki korsan CD satıcılarını özlediniz mi?

Ben çok özledim CD'leri karıştırmayı. Normal gitmek yerine herhangi bir vakitte önünden geçerken bakardım film, oyun CD'lerine. O zaman aldığımızı oynardık, izlerdik hep. 2. bir şans verirdik. Bitirene kadar keyif alırdık sabır gösterirdik. Şimdi her şeye çok kolay ulaşıyoruz ve çabuk sıkılıp değiştiriyoruz. Şimdi oyun kütüphanemizde gereksiz bir dolu oyun vardır oynayıp yarım bıraktığımız. Ama o CD arşivini açtığın zaman aklında hepsiyle ilgili bir anı canlanır.
 
Benim küçüklüğümden kalma bir ton korsan princo CD arşivi var zaten her baktığımda duygulanırım. Bi ara bizimkiler atıyordu hop dedim :)
 
Film CD arşivim vardı onların çoğunu geçen çöpe attım. Oyunlar duruyordu neredeler bilmiyorum. Buralarda hala var korsan satıcılar. Film ve oyunu birlikte satıyorlar.
 
Bizim mahallenin internet kafesinde korsan CD'ler olurdu adam el altından satıyordu. İnternet kafe çok büyük olduğu için adam araya duvar çektirip orayı da çiğköfteci yaptırmıştı. Bir gün 10 TL biriktirmiştim oyun almaya gidiyordum. Mahallenin fırlamaları da köşede oyun satıyordu bizde satıyoruz dediler ve daha ucuzdu. GTA San Andreas ve GTA 4'ü 10 TL'ye alıp evime döndüm. Meğerse Bunlar kafeden oyunları çalmışlar ve satıyorlar. Bende korkudan sesimi çıkartamadım suç benim üstüme kalır diye. İki CD'de hala durur bende.

Daha küçükken de 1GB'lik USB belleğime (o zamanlar en iyisi) İnternet kafenin bilgisayarındaki oyun kısayollarını kopyalayp eve gittiğimde çalışmadığında ağlamıştım :(.
 

Geri
Yukarı