Eski günlerdeki korsan CD satıcılarını özlediniz mi?

Oyun değil de inanılmaz büyük bir Film arşivi var evde. Bazıları orijinal bazıları korsan Film. Güzeldi o zamanlar.
 
Ben internet kafeden alıyordum. Farming Simulator ve GTA 4 almıştım ve NFS Most Wanted yükletmiştim. GTA 4 çalışmamıştı, gidip sormuştum söylemişti çözümü ama yine de çözememiştim. Şimdi kapandı o internet kafe :(. Severdim o kafeyi.
 
CD değil de format attırırken ayak üstü 3-5 oyun istemeyi özledim. Ekstradan 10 lira verirdim, eve geldiğimde Pentium 4 bilgisayarımda GTA Sa, Call of Duty 2, Spiderman, NFS Underground 2, Cs 1.6 gibi oyunları görürdüm. O mutluluğu tarif edemem.
 
Özlemedim. Eskiden VCD Player'ımız vardı ve onun için gidip CD'ciden "şu filmin CD'sini çektirmek istiyorum" diyip 5 TL'ye film alıyordum. 1 kere izleyip kenara koyacağım film için para veriyordum. Bir de altyazılı izleme şansım yoktu hepsi dublajlıydı. Şimdi internetten bedava izliyorum hem de altyazılı. :D Bu yüzden özlemedim.
 
2003 sonuyla 2006 başları arasında öğretmenlerimin çoğundan fazla kazanıyordum korsan içerik satışlarından. Okulun sokağındaki 2 korsan içerik satan dükkan sahibi de gelip defalarca beni şikayet etmişti işlerini bozuyorum diye ama müdürlerin de işine geldiği için geri gönderiyorlardı. O zamanlar Türkiye'de orijinal diye bir şey neredeyse hiç yoktu, şimdiki imkanlar yoktu hatta bandrollü korsan bile satılıyordu yasal olarak. Açıkçası o dönemleri hiç özlemiyorum, en basit içeriğe ulaşmak için bile kilometrelerce mesafe gitmek gerekiyordu. Çok isteyip bulamadığımız için oynayamadığımız ya da izleyemediğimiz bir sürü içerik oluyordu. Şimdi ise her şeye erişim çok daha kolay, eskisi kadar yüksek alım gücü de gerekmiyor. Aklı başında olan kimse o satıcıları ve o dönemleri özlemez bence. :)

Aral o dönemde orijinal oyunları asgari ücrete oranla %40 gibi bir fiyata satıyordu. Sanırım asgari ücret o dönemlerde 300,000,000 TL civarındaydı, oyun fiyatları 120,000,000 TL gibi sinir bozan düzeydeydi.

Not: Eski para ile 300/120 milyon TL. Söyleyeyim de aranızda eski dönemleri bilmeyenleriniz var. Şaşırmasınlar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı