Eski günleri çok özlüyorum ve kafama takıyorum

Büyüdükçe sıkıntılar arttığı için eskiyi özlemeye başlıyor insan. Çocukluk arkadaşları, sınıf ortamları, ailen vs. 1 yıl önce anneannemi kaybettim. Gittiği günden beri diyorum keşke onun öncesine geri dönebilsem diye. Çok yaşlı değildi erken gitti bunu yediremiyorum kendime. Ne zaman üzüntü temalı müzikler açsam geçmiş aklıma geliyor herkese oluyordur bu.
 
Merhaba. Bu 2 yıllık global salgın süresince eskiye olan özlem veya eski dönemleri özleyebilmek bence normal görülebiliyor olmalı, 80'l yılların müziklerini dinleyenler bu dönemde iyice artabildi, müzikten bir örnek verilirse. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka geçmişin izlerinden kurtulup yalnızca önümüze bakabilmemiz de gerekiyor, aksi halde geleceğe doğru çok fazla adımı atamamış oluruz, kendi düşünceme göre. Yani gerektiğinde geçmişe dönerek o zamanları (müzik, dizi, film, o dönemin yaşayış tarzı, vb.) hatırlayıp kendimizce yaşayabilmek, gerektiğinde de bundan tümüyle sıyrılıp kurtulabilmemiz gerekiyor. Bunun içinden istediğimiz zaman sıyrılıp kendi irademizle kolayca çıkabilmemiz bunu bir saplantı haline getirmemek gerekiyor, kendi düşünceme göre. Kolay gelsin.
 
2018-2019 hayatımda yaşadığım en muhteşem 2 seneydi sonra liseye geçince bütün her şey bozuldu üstüne de korona virüs TR'ye geldi tam kapanma falan derken ne olduğunu anlamadan zaman su gibi akıp gitti. O eski günlere geri dönebilmek için cidden her şeyimi verebilirim, cidden mutlu olduğum ve neredeyse her şeyden zevk aldığım güzel zamanlardı.
 
2018-2019 hayatımda yaşadığım en muhteşem 2 seneydi sonra liseye geçince bütün her şey bozuldu üstüne de korona virüsü sonra ne olduğunu anlamadan zaman su gibi akıp gitti. O eski günlere geri dönebilmek için cidden her şeyimi verebilirim, cidden mutlu olduğum ve neredeyse her şeyden zevk aldığım güzel zamanlardı.
Sanırım aynıyız benim 2019'u sevmeme nedenim ondan sonra 2020 geliyor olması:(
 
Senin gibi çoğu insan bunu yaşıyor. Bende 2017- 2018 yıllarını çok özlüyorum. O zamanlar saçma gelsede yaş ilerledikten sonra geriye özlem başlıyor insanlarda. Dostum o günleri yaşadık ve tekrar yaşamıycaz. Geleceğe bak.
 

Geri
Yukarı