Eski HDD'min Hızı Nasıl?

Gökhan Baydar

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. GTA San Andreas'ı D: ye kurduktan sonra alan kalmadığını fark ettim ve oyunu C: ye taşıdım. Hız bana biraz "fazla" geldi. Görev yöneticisinden ve TeraCopy'den görüntü atayım belki anlarsınız. İşlem kullanımının az olması beni biraz şaşırttı.
Bu arada Harddisk 6 yıllık ve 160 GB.
gl3WbL.png

Kısaca: Çok mu hızlı bu harddisk? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı değil. Ortalama bir 5400rpm kadar hızlı. Yine de tam detaylar için HDTune gibi bir programla inceleyip, oradan görüntü alırsan daha kesin cevaplara ulaşabilirsin. Sorunlu, sorunsuz gibi.

Yazma hızında dalgalanmalar yaşaman normal bir şey SSD'lerde bile dalgalanma yaşanıyor. Fakat Error Scan yapman senin açından iyi olacaktır zira esas sonuçları alacağın yer orası. Hele ki Harddisk'inin SMART özelliği olmadığı göz önüne alındığında. Fakat ortalama 71MB/s gayet normal bir ortalama.

Yazma hızında dalgalanmalar yaşaman normal bir şey SSD'lerde bile dalgalanma yaşanıyor. Fakat Error Scan yapman senin açından iyi olacaktır zira esas sonuçları alacağın yer orası. Hele ki Harddisk'inin SMART özelliği olmadığı göz önüne alındığında. Fakat ortalama 71MB/s gayet normal bir ortalama.
SMART var diye biliyordum. Bu arada Error Scan'i başlattım fakat bir sorum daha olacak. AAM sekmesi ne işe yarıyor? :D

Health sekmesini görmemişim özür dilerim SMART konusunda. Health sekmesinde bir uyarı olup olmadığına bir göz at. AAM'nin ne olduğunu çok iyi bilmiyorum fakat yanılmıyorsam fanların hız/ses prensibine benzer bir durum. Hızı düşürüp sesi azaltmak ya da tam tersine yükseltmek için sanırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı