Eski kasa Honda modelleri alınır mı?

egeoz316

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2021
Mesajlar
8.872
Makaleler
3
Çözümler
10
Yer
Ankara
İlk arabam olarak hep sportif bir Japon arabası istemişimdir ve Türkiye'de en ulaşılabilir seçenek Honda Civic olduğu ehliyet aldığım zaman için EF veya EG kasa bir Civic satın almak istiyorum. Biraz eski modeller ve bu kadar eski modellerin masraf çıkaracağını bilerekten alıyorum. Bu kasa modeller yakıt tüketimi, dayanıklılık, performans anlamında nasıldır? Ayrıca şu anlık 80-90 bin aralığında başka sportif Japon arabası öneriniz varsa yazabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk arabam 1997 model 1.3 Xe Toyota corollaydi onu satıp 1.6 ies aldım şu an aktif kullanıyorum makyajlı kasa 2001 model. Toyota'yı 3 yıl kullandım maddi durum o zamanlar iyi olmadığı icin hep LPG'de kullanıyordum benden önceki sahibinde hep LPG'de kıllanmış sadece 1 kere yolda bıraktı conta yaktığı için. Honda'da 1 kere yolda kaldım oda 21 yıldır soğutma boruları yenilenmedigi icin yolda giderken 2 tanesi ayni anda delinip suyu boşalttığı için. Hararetin yükseldiğini fark ettim sağa çekip boruları bantlayip suyu doldurup tamircime gittim boruları çok ufak bir maliyete değiştirdik kullanmaya devam. İşin özü Japon arabaların motor sanzimanlari diğer araçlara göre çok sağlamdır fakat kaporta bakimindanda diğer araçlara göre zayıftır. Her ne kadar kaporta yüzünden zayıf olduğu icin adı tenekeye çıksada diğer araç sahipleri gibi sanayicilerle arkadaş olmazsınız. Eg kasa kullanan bir tanıdığım var sürekli LPG'de kullanıyor araçtan memnun bir sıkıntısı olduğunu duymadım daha. 2015 model Skoda octaviya alan tanıdığımın aracı bu 1 sene içinde 3 defa yolda kaldı her masrafı 5000 TL üzerindeydi. Performans olarak beklentinizin ne olduğuna bağlı bu araçlar atmosferik olduğu için devir çevirmeniz lazım Turbo'lu araçlar gibi gitmezler ve Turbo'lu araçlardan biraz fazla yakarlar haliyle.
 
Benim de Honda accord 2006 modeli aklımda var
Japon arabaları motor konusunda gerçekten sorunsuz arabalardır Japon mühendisler hep az elektronik az masraf kafasındalar (Turbo'dan nefret ederler Turbo yerine vtec sistemi kullanıyorlar genelde) fazla teknolojiye ayak uydurmazlar
Civic alacaksanız dikkatli alın arabayı iyi kontrol ettirin çünkü Honda'nın civic modelleri ülkemizde hunharca kesiciye sokulup sürülmüştür bu da araç motor ömrünü azalttığı için bakımları doğru yapılmış güzel kullanılmış Honda alınabilir şimdiden hayırlı olsun.
 
O kadar eski ve %90 hor kullanılan bir model olduğu için alınmaz bence. Sanayide o araçlar uğraşana kadar daha aile aracı kullanılan temiz, hor kullanılmamış bir araç almak daha mantıklı. Yoksa arabadan soğursun.
 
Şans meselesi kimden alındığına bağlı şahsen ben gözüm gibi bakıyorum. Gözü gibi bakan tanıdıklarımda var. Müstakil evlerin önünde branda görürseniz genelde altında Honda olur bazılarımız bu kadar değer veriyoruz. İstenildiği kadar teneke denilsin Turbo'su olmasın ama bu araçta sahibini kendine çeken bir şey var duygusal bir bağ sanki. Her Honda kesiciden kesiciye vurulmuyor. Bu kadar kesiciye her motor dayanmıyor sağlam olduğu için kesiciye sokuyorlar ömründen yiyor tabii. Japon'un ölüsü almanın dirisini yer. Eg kasa icin bir şey diyemem diğer Honda'lara göre çirkin duruyor, bana göre civic ek kasadan başlar yani ies. Şampanya yada r81 kırmızısını alacaksın tampona bi typer ek, birazda yere yaklaştıracaksın coiloverla abartmadan, kapının önüne koyacaksın millet izleyecek.
Bknz;
BB595612-2690-4EA6-AA3D-46E8BA538E79.jpeg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı