Eski laptopa eGPU bağlamak mantıklı mı?

Hocam biliyorsun sen bu işi sen fiyat versene adama? Boşuna uğraşmasın.

Umarım beni yanlış anlamadınız hocam, yanlışlıkla agresif davrandıysam özür dilerim,

O işlemciye darboğaz yapmayacak türden bir ekran kartı düşünürsek maaliyet 0 piyasada ort 7-8 bin TL çıkıyor, PSU, aparat ve ekran kartı beraber, ama bunun yanında Wi-Fi'den vazgeçilmesi gerekiyor, zaten M.2 girişi yok diye biliyorum o laptopta, bir de kasanın alt kapağı ya her zaman açık olacak, ya da kesilecek, başka türlü bu işin oluru yok, ayrıca işlemci zaten ısınıyorsa, bu da ekstra performans düşüklüğüne yol açacak, yapılması bence çok mantıksız.

Yarım yamalak bilgilendirmeye gerek yok. Bütün detaylar rehberimde var. Bakıp karar verebilirsiniz:

Hocam aparatı da ikinci el alacağım bu arada. Çünkü ürünü Türkiye de bulamadım sıfır olarak. Çin den almaya çalıştığımda hem daha pahalı oluyor hem de vergi sınırı yüzünden sipariş veremiyorum. Bu arada aparatı alırken test edeceğim.

Şimdi bu aparatı aldı hadi iyisi olsun dedi 4 bine, 2bine de ekran kartı aldı. Tamirciye verdi 2k da o tokatladı, üstüne kablo vs derken 500 TL daha öyle gitti oldu sana 8.5k bu şekilde bir işe yaramayacaği ve sorun yaşayacağı da yüksek ihtimal zaten.

Ben neden adama uzun uzadıya bunu yazayım ki az daha koysun zaten taksit imkanları da var 15-20bine laptop al dedim, burda okumalık bir durum yoktu. Sistem bilgisini görünce insan bunla uğraşma boşuna der zaten.

Tamam hocam ben vazgeçtim bu işten. Isınma sorununun olması bu işin önüne taş koydu. Zira sistem aşırı ısındığı için muhtemelen throttling yapacak ve daha düşük performans alacağım. Bu arada enteresan bir şekilde CPU-Z ve OCCT üzerinden stress testi yaptığımda 70 dereceleri geçemiyorum. Ancak oyundayken en düşük ayarlarda olmasına rağmen 85 dereceye çıkıyor sistem. Eğer ısınma sorununa bir nebze de olsa faydalı olsaydı takabilirdim ama öyle değilmiş maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…