Eski laptopa ekran karti nasıl takilir?

GG_Ghost

Decapat
Daha fazla  
Eski bir laptopum var, RAM ve SSD ilave ettim biraz performansi artti. Modeli Packard Bell TE69BM, anakart modeli ise Z5wt3. eski bir ekran karti bile baglasam benim icin uygundur. Mesela RX480 veya olmasa bile GT730 bile isimi gorur. Bosda duran 350-400W PSU var. Cok oyun oynayan biris degilim, oynasam bile oynayamam, eski oyunlari kaldirsin benim icin yeterli mesela Point Blank falan.

Bazi yazilarda harici ekran kartini Wi-Fi kartina takarak yapmak oluyor diyorlardi, ben oyle yapmak istemiyorum sonra Wi-Fi baglanti problemi yasamak istemiyorum.

Yanlış bilgi
Takılamaz maalesef. Laptoplar RAM ve SSD dışında yükseltim yapmaya açık değil. Sizin laptopunuzda ise gömülü bir işlemci ve ekran kartı var. Maâlesef yükseltme yapılamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir laptopum var, RAM ve SSD ilave ettim biraz performansi artti. Modeli Packard Bell TE69BM, anakart modeli ise Z5wt3. eski bir ekran karti bile baglasam benim icin uygundur. Mesela RX480 veya olmasa bile GT730 bile isimi gorur. Bosda duran 350-400W PSU var. Cok oyun oynayan biris degilim, oynasam bile oynayamam, eski oyunlari kaldirsin benim icin yeterli mesela Point Blank falan.

Bazi yazilarda harici ekran kartini Wi-Fi kartina takarak yapmak oluyor diyorlardi, ben oyle yapmak istemiyorum sonra Wi-Fi baglanti problemi yasamak istemiyorum.

Dostum yeni nesil laptopların hepsinde zaten ekran kartı lehimle, anakarta sabit. Çok eski nesillerde ekran kartı slotlu olanlar var oda bildiğimiz slot değil belirli modellere yukseltmeler yapilabiliyor. Ne yazık ki sizin laptopunuz bunlardan biri değil yani yukseltme yapmanız olası değil ucuz yollu bir kasa toplarsan dediğin tipte oyunları oynayabilirsin. 775 pin Q serisi bir islemci DDR2 veya DDR3 destekleyen bir anakart duruma göre değişir 4 GB RAM yaptığın zaman SSD'yi de kasaya takar bir de ekran kartı alirsan, GT 730 gibi bir şey dediğin tipte eski oyunların hepsini oynarsin. Ucuz yollu olması bakımından ve ihtiyacina göre böyle bir şey söylüyorum tabii her işi de görmez.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı