Eski laptoptaki HDD'yi masaüstü bilgisayara takmak mümkün mü?

Kaiser Sama

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 5 6 yıllık bir laptopum var ve içerisinde de 1TB bir HDD var. Laptop çok yavaş olduğu için temizleyip bakımını yapıp bir de 128 GB bir SSD takacağım ona ama içerisindeki HDD'yi de masaüstüne takmayı düşünüyorum. Çünkü masaüstünde 500GB bir SSD var sadece ve oyunların boyutu çok yüksek olduğu için yetmiyor. Bu yüzden de HDD'yi de kasaya takmak mantıklı olur mu yoksa yeni bir SSD mi almalıyım? İleride SSD alabilirim zaten ama HDD takmak bir performans düşüklüğü vermezse onu da değerlendirmek istiyorum çöpe gitmesin. Belli oyunları SSD'ye başka belli şeyleri de HDD'ye yüklemeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar 5 6 yıllık bir laptopum var ve içerisinde de 1TB bir HDD var. Laptop çok yavaş olduğu için temizleyip bakımını yapıp bir de 128 GB bir SSD takacağım ona ama içerisindeki HDD'yi de masaüstüne takmayı düşünüyorum. Çünkü masaüstünde 500GB bir SSD var sadece ve oyunların boyutu çok yüksek olduğu için yetmiyor. Bu yüzden de HDD'yi de kasaya takmak mantıklı olur mu yoksa yeni bir SSD mi almalıyım? İleride SSD alabilirim zaten ama HDD takmak bir performans düşüklüğü vermezse onu da değerlendirmek istiyorum çöpe gitmesin. Belli oyunları SSD'ye başka belli şeyleri de HDD'ye yüklemeyi düşünüyorum.

Laptop HDD masaüstü bilgisayarına takabilirsin.

Merhaba. O HDD'yi değerlendirmek için satabilirsiniz veya fotoğraf, film, video depolamak için kullanabilirsiniz. Onun dışında ben şahsen bilgisayarıma eski HDD yerine uyguna 2.el SSD bulup takardım.

Şunu da belirtmekte fayda var HDD'niz iyi durumdaysa güncel olmayan, SSD'ye pek de gerek olmayan oyunları depolamak için tabiki kullanabilirsiniz. Tamamen sizin tercihiniz aslında. Eski HDD bilgisayara zarar vermez.

Performans sorunu falan yaşamazsın, beleş zaten para vermiyorsun tak gitsin. Tabii yani her oyunu yüklemek mantıklı değil, belli başlı RDR2 mesela, GTA5, bu tür oyunları indirmek mantıklı çünkü oyunun başında bir yükleme var sonrasında yok. Ayrıca mümkün takabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı