İyi günler. Şu anda yakalayabileceğim fiyatlara göre Ryzen 5 2400G ya da Ryzen 5 3400G APU bilgisayar topluyorum. Sıfırdan Windows 10 kurma konusu hem fiyat hem de zahmet yönünden biraz canımı sıktığı için (format atma fobim var) acaba önceden kullandığım laptoptaki HDD'yi bu bilgisayara takmam durumunda yeni sistem kurmadan kullanabilir miyim şeklinde bir şeytan dürttü. Araştırdığıma göre depolama birimlerinde laptop-desktop farkı çok yok, dolayısıyla diski çıkarıp takmak mümkün. Bu durumda sistemi toparlayınca bir bakıma tak çalıştır gibi olacak diye umut ediyorum.
1. Acaba hayal mi kuruyorum, düşündüğüm şekilde sorunsuz mümkün olur mu?
2. Sistemi haliyle SSD yerine HDD'ye kurmuş olacağım. Ek olarak 240'lık bir SSD takıp program ve oyunları oraya yüklesem, Windows HDD'de olsa bu bana nasıl bir performans düşüklüğü getirir? Çünkü genelde tam tersi yapılıyor ama benim durum biraz tuhaf olacak.
Bu konularda danışmak istedim.
Şu an için sistemim yukarıda belirttiğim işlemciye ek olarak Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 3600 MHz anakartta ve çift kanal olacak şekilde 16 GB RAM ile çalışacak şekilde düşündüm. Miningcilerin piyasaya etkisi ve doların durumuna bağlı olarak bir süre ekran kartı almayı düşünmüyorum ama GTX 1650 Super ayarında bir kart olacak şekilde ileride o da gelecek. Ek olarak belirtmek istedim.