Eski masaüstü bilgisayarı sunucu olarak değerlendirmek

• Konuyu başlatan pcislocked
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.968
P

pcislocked

Ziyaretçi
Merhaba. Benim ölen bir masaüstü kasam var harddiski çöktü :cry:
Zaten konu açmıştım burada ama konu kayıp. Konu resmen yerin dibine girmiş bulamadım :matrix:
Elimde Kingston'un 16 GB USB 2.0 belleği var.
Ben bu belleğe Ubuntu server kurup masaüstü bilgisayarda açarak Minecraft yada Multi Theft Auto oyun sunucusu olarak değerlendirme şansım var mıdır? Port açma vs. işi sorun değil :D
Ayrıca internete bağlantısını dizüstü bilgisayarımla kasanın arasına internet kablosu takarak yapmayı düşünüyorum.
Dizüstü bilgisayar Airties AP-302 model Wi-Fi vericisine kablosuz olarak bağlı.
AP-302 yaklaşık 25 metrelik bir kabloyla ana modeme bağlı(Modemin kendi wi-fi özelliği var fakat benim odamda çekmiyor. Onun için odada verici var)
Modem 8Mbit ADSL internete bağlı.
Windows dizüstü bilgisayarda sunucuyu açınca (bir de üstüne oyun açında) hiç bir gecikme (lag) olmuyordu.
Masaüstü bilgisayar ile dizüstü bilgisayarın donanımları neredeyse aynı.

Masaüstü:
  • Intel Core2Duo E4500 2.2 Ghz
  • 2 GB RAM
  • Intel HD Graphics

Dizüstü:
  • Intel Core2Duo T4400 2.2Ghz
  • 2 GB RAM
  • Mobile Intel HD Graphics
  • 80 GB HDD
Yanıtları bekliyorum:uyan:

Yapabilirsin. Neden yapamayasın ki? Ben ekrankartı arızalı dizüstü bilgisayarımı 1 yıl Crysis adlı oyunda server olarak kullandım.
Nasıl :D
Bilgisayarın internete bağlanması için dizüstü bilgisayarıma takınca bilgisayarın sürekli açık olması gerekmez mi?
Sistemin güç tuşuna basıp açınca -ve sonra Ubuntu açılınca- tüm server yazılımlarının otomatik başlamasını nasıl ayarlarım?
Ubuntu yerine Windows kurabilir miyim? Ubuntu cahiliyim ben :D Kuruluyormuş galiba fakat kapatınca tüm veriler siliniyormuş diye duydum. Ubuntu'da ise UNetBootin ile yazınca silinmiyor.
2 GB RAM olan bu sisteme 64 bit Win7 kurup ızdırap çektiğimi hatırlıyorum. Ubuntu'da böyle bir şey olur mu?
32 bit Ubuntu'yu(normal ubuntu server değil) USB belleğe atıp masaüstünden açınca felaket bir kasma oldu fakat dizüstünde böyle bir şey olmadı. Galiba sabit masaüstünde sabit diskten tampon bellek kullanamadığı için usbden kullanıyor falan filan diye tahmin ediyorum pek kafam basmaz Ubuntuya falan :D

Şimdi ben bugün bu konuya girişmeye başladım. Elimde ne var diye baktım. Daha doğrusu ne eksik diye baktım :D
  • Depolama. Eski masaüstü bilgisayarımın sabit diski bozulduğu için depolama olarak USB bellek geldi başta aklıma. Bir sürü dosyam vardı olmazdı. Telefonumun SD kartını bu iş için feda etmeye karar verdim. 16 GB Sandisk Ultra. 25 MB yazması falan var diye hatırlıyorum iyidir gene USB bellekten hızlıdır en azından diye düşündüm. SD Kart okuyucu olarak bir akrabamda bir okuyucu varmış. Elimdeki eski 1 GB DDR2 RAM ile SD Kart okuyucuyu takas etmeyi düşünüyorum. Arkadaştaki masaüstü bilgisayarda da DDR2 varmış zaten. Böylece depolamayı bir nebze de olsa çözmüş oldum.
  • İnternet bağlantısı. Üst kattaki 4 port switchten çıkan(ana modemden tek ethernet çıkıyor) kablo uzun bir mesafeden sonra odama geliyor. Kabloya Wi-Fi verici takılı. Ana modemin Wi-Fi sinyalleri odama yetişmediği için odama böyle bir verici takma ihtiyacı duymuştum. Masaüstü bilgisayarda Wi-Fi adaptörü yahut ikinci bir ethernet adaptörü yok. Aslında aklıma dizüstü bilgisayarımla masaüstü bilgisayarım arasına kablo çekip masaüstünü internete bağlarım diye düşündüm. Ama o zaman çok fazla lag olur gibime geldi. Onun için internet kablosunu fazladan çoğaltmam lazım. Bunu switchsiz yapmanın bir yolu yok mudur? Bir kablo daha çekme şansım yok çünkü üst ve alt katlara giden internet kablolarından dolayı üst kattaki 4 port switchin tüm portları dolu(switch yada çoğaltıcı her neyse). Düz mantık kabloyu kesip uclarından bir kablo daha bağlasam işte olmaz mı?
Şuan kısaca SD kart okuyucu ve 16 GB SD kart ile depolama ve bana gelen internet kablosunu bir şekilde çoğaltıp masaüstü bilgisayara da takarak eksikleri tamamlamayı düşünüyorum. SD Kart okuyucu elime ne zaman ulaşır bilmiyorum. İnternet konusunda tavsiyelerinizi bekiyorum o kabloyu nasıl çoğaltırız konusunda.
@Recep Baltaş
Bu arada dizüstü bilgisayarımdaki işlemci Core2Duo değilmiş Pentium imiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı