Eski model yüksek CC racing motor alınır mı?

Merhaba arkadaşlar. 300bin TL civarı bütçem, 2006 model R1 almayı düşünüyorum. Ha illaki R1 olacak değil. GSX-R 1000, CBR1000 falan da olabilir. 1000'lik olmasa da minimum 600CC düşünüyorum. Bu sene üniversiteye başlıyorum, 1yil gidip geleceğim, sonraki sene BMW E60 hediye alacak sözü var yani. Sorum: Eski model yüksek CC racing motor alınır mı? Ve 300bin bandında önerdiğiniz motor var mı?
Kaza yapmışsın. Eğitim aldın mı sonrasında?

O bütçede alınacak en güzel motorlar RC390, Z400 ve CBR500R'dır istediğin sınıf ve benzeri sınıfta.

Kaza yapmışsın. Eğitim aldın mı sonrasında?

O bütçede alınacak en güzel motorlar RC390, Z400 ve CBR500R'dır istediğin sınıf ve benzeri sınıfta.

Kaza benim hatam değildi hocam virajda yatarken önüme kıran bir araba yüzünden eğitim almadım dediğim gibi motorla çok fazla tecrübem oldu.

Haklı veya haksız olmanın kaza yaptıktan sonra bir önemi var mı? Yok.

Sen %100 haklısın, sana yeşil yanıyorken kırmızıda geçen bir araba yandan vurdu, bacağın koptu ama haklısın. Artık sol bacağın yok. Haklı olman bacağını geri getirecek mi? E hala haklısın da sonuç ne? Eğitim sayesinde önlenebilir bir kaza yüzünden artık engellisin.
Bunu düşününce korkunç, felaket, ürkütücü gelmesi lazım. Gelmiyorsa motor sürmemelisin. Korkmuyorsun demektir. Motosiklet süren kişi korkmak zorundadır. Korkmadan sürülmez. A sınıfı ehliyetin varsa da en az 20 yaşındasın demektir. Bu tip motorları kullanmayı düşünüyorsan bu düşüncenden vazgeçmen gerek.

O motorları alırsan da arkadaşların dediği gibi çok yüksek bir ihitmalle son sahibi sen olursun ya da aylar sürer satman ya da piyasasının çok altında satmak zorunda kalırsın. Sırf sesi güzel diye harcayabilecek 300 bin liran varsa amenna. Dediklerimizin hiçbirisini dinleme ama o kadar para içinde olsan bütçen 300 bin değil 3 milyon olurdu, gider Kawasaki alırdın buraya sormadan.

CBR600RR kadar seri değil ama CBR 650F'in motor bloğu üzmez. Temizini bulursanız sesiyle ve gücüyle tatmin eder.

Hocam dediğim gibi gücü benim için çok önemli değil. Öyle aşırı hızlı kullanan biri değilim. Benim için ses mahalleyi inletsin kulaklarımın pasını silsin yeter. Bu arada 1000CC'ler gibi tatmin eder mi 650F'in sesi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı