Eski monitörü ışık kaynağı olarak kullanma

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba iyi geceler dilerim. Benim sorum basit:
Resimdeki gibi LCD monitörün RGB panelini söktüm. Zaten panel kırıktı ama çalışıyordu. Ben bu monitörü ışık kaynağı olarak kullanacağım ama nasıl? Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_20220305_210002.jpg
    IMG_20220305_210002.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba iyi geceler dilerim. Benim sorum basit:
Resimdeki gibi LCD monitörün RGB panelini söktüm. Zaten panel kırıktı ama çalışıyordu. Ben bu monitörü ışık kaynağı olarak kullanacağım ama nasıl? Yardımcı olabilir misiniz?
Hocam LED bir minik lamba kullansanız daha iyi değil mi? Hem az yer kaplar hem elektrik daha az yakar.

Bence de harcayacağı elektriğe yazık. Ama içerisinde ki ledleri sökerek (florasan olmadığını varsayarak) 12v adaptör ile çalıştırabilirsin.

Ben öylesine bir işe yarasın diye yapacaktım aslında. Harcadığı elektrik umrumda değil sadece ürün fotosu çekerken kullanırım sonuçta 11 yıllık yadigâr; çöpe atmak ayıp olur diye düşündüm.
Bence de harcayacağı elektriğe yazık. Ama içerisinde ki ledleri sökerek (florasan olmadığını varsayarak) 12v adaptör ile çalıştırabilirsin.
Hocam LED bir minik lamba kullansanız daha iyi değil mi? Hem az yer kaplar hem elektrik daha az yakar.
11 yıldır bana hizmet ediyor. Emeğinin karşılığını daha fazla yaşatılarak almalı. Uzun süre içerisinde ailemden daha fazla gördü beni :)
Kendi içindeki LED'ler en fazla monitörün en parlak hali kadar ışık verebilir diye düşünüyorum.
LCD panele sahip. Yani floresan teknolojisi var.

Ben öylesine bir işe yarasın diye yapacaktım aslında. Harcadığı elektrik umurumda değil sadece ürün fotosu çekerken kullanırım sonuçta 11 yıllık yadigâr; çöpe atmak ayıp olur diye düşündüm.

11 yıldır bana hizmet ediyor. Emeğinin karşılığını daha fazla yaşatılarak almalı. Uzun süre içerisinde ailemden daha fazla gördü beni :)

LCD panele sahip. Yani floresan teknolojisi var.

Floresan bile olsa odadaki floresan kadar ışık vermez bence. Gücü düşük olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı