Eski oyunlarda düşük FPS alıyorum

İşletim sistemi
Windows 10

sabriglsvn

Hectopat
Daha fazla  
Nostalji yapıp GTA 4 oynayayım dedim ancak düzgün FPS alamadım. Araba kullanırken çok drop giriyor.
GPU kullanımı düşük yükseltmenin bir yolu var mıdır?
DSR açın demişler laptopta ayarını bulamadım.
Sistem(laptop):
i7 7700HQ.
GTX 1060 6 GB.
32 GB RAM.
Oyun NVMe SSD'ye kurulu.

1614532463019.png

1614532688086.png

GTA 4 optimizasyon konusunda çok kötü bir durumda lakin senin aldığın FPS değeri de gerçekten bayağı düşükmüş :D Sanırım bu forumda yine bir arkadaş GTA 4 için sadece oyun içi ayarlarla yüksek FPS alma ile ilgili bir konu paylaşmıştı ona bakmanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyun klasörü içinden 'commandline' dosyasını açın. Aşağıya bıraktıklarımı dosyanın içini temizleyerek atın ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Siz yine de işlemi yapmadan önce orijinal dosyanın yedeğini alın. Denedikten sonra belirteniz sevinirim.

-memrestrict 699145600
-availablevidmem 44.4
-noprecache
-fullscreen

Edit: Yukardaki ayarları yaptıktan sonra tekrar oyun içi ayarlarını istediğin gibi ayarlayabilirsin. UHD 630 ile bu ayarları kullanıyorum bir problem yok. Oyunda 60 FPS üstü pek beklemenizi tavsiye etmiyorum oyun 60 FPS gibi bir sınıra sabit sanırım.

Son düzenleme:
Nostalji yapıp GTA 4 oynayayım dedim ancak düzgün FPS alamadım. Araba kullanırken çok drop giriyor.
GPU kullanımı düşük yükseltmenin bir yolu var mıdır?
DSR açın demişler laptopta ayarını bulamadım.
Sistem(laptop):
i7 7700HQ.
GTX 1060 6 GB.
32 GB RAM.
Oyun NVMe SSD'ye kurulu.

Eki Görüntüle 900216

Eki Görüntüle 900225

Bende de ortalam bir sistem vardı. Oynayıp bitirmek istedim fakat berbat optimizasyon ve droplar yüzünden anında sildim.

Oyun klasörü içinden 'commandline' dosyasını açın. Aşağıya bıraktıklarımı dosyanın içini temizleyerek atın ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Siz yine de işlemi yapmadan önce orijinal dosyanın yedeğini alın. Denedikten sonra belirteniz sevinirim.

-memrestrict 699145600
-availablevidmem 44.4
-noprecache
-fullscreen

Edit: Yukardaki ayarları yaptıktan sonra tekrar oyun içi ayarlarını istediğin gibi ayarlayabilirsin. UHD 630 ile bu ayarları kullanıyorum bir problem yok. Oyunda 60 FPS üstü pek beklemenizi tavsiye etmiyorum oyun 60 FPS gibi bir sınıra sabit sanırım.
teşekkür ederim ama değişen bir şey olmadı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı