Eski sisteme Chromebook OS kurulsa sürücü sorunu yaşanır mı?

dijital

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
15 senelik eski bir mini PC var elimde. İçerisinde Windows Vista yüklü. Bu bilgisayarı ara sıra kullanmak istiyorum. Sistem eski olduğu için chrombook OS Flex kurmayı düşünüyorum fakat daha önce Windows dışında bir işletim sistemi kullanmadığım için merak ettiğim konular var.

Bilgisayar eski olduğu için donanım sürücülerini şimdi bile bulmak zor iken OS için sürücü sorunu yaşar mıyım? Ekran kartı, Wi-Fi, ses kartı gibi sürücüler çalışır mı?

Bir de OS dediğimiz Linux tabanlı anlamına mı geliyor? Herhangi bir şey yüklerken Linux olan versiyonunu mu seçmemiz gerekiyor?

Br kere ChromeOS öyle yayımlanan bir işletim sistemi değil, sadece Chromebooklar için.
Sistem özelliklerin nedir?

Br kere ChromeOS öyle yayımlanan bir işletim sistemi değil, sadece Chromebooklar için.
Sistem özelliklerin nedir?
ChromeOS Flex eski intel bilgisayarlar için yayınlandı diye biliyorum internette çok sayıda kaynak ve video mevcut.

Intel Core 2 Duo
2 GB Ram
120 GB Disk
Intel 945GM Ekran Kartı

Şu an sistemde Windows Vista kurulu gayet stabil şekilde çalışıyor bilgisayar performans sorunu yok fakat eski olduğu için bir çok program ve eklenti desteklemiyor artık başta chrome tarayıcı olmak üzere. O sebeple hafif olması açısından ChromeOS düşündüm olmazsa daha yeni bir Windows sürümü deneyeceğim. Tek sorun donanım eski olduğu için sürücü desteği.

ChromeOS Flex:
İşlemci: Intel ya da AMD x86-64-bit
RAM: 4 GB
Kapladığı alan: 16 GB
Ekran kartı: 2010’dan önce üretilmiş parçalar düşük performans verebilir.
(Senin ekran kartın 2010'dan önce üretilmiş)

Önermem.
Linux dağıtımı bakabilirsin. Ben Linux'tan anlamıyorum ama Windows önerebilirim. Windows 7 x86 yükleyebilirsin, daha güncel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…