Benim nezdimde damla ucu kadar önemi yok. Motor mekanik güzelse, aracın dıştan boyası canlılığı güzelse
270.000TL hasar kaydı 3 parça değişeni 6 parça boyası olsun ne fark ediyor?
Şaside işlem yoksa,
Podyede işlem yoksa,
Airbagler orijinalse,
Motor mekanik bakımlı ve diriyse,
Kaput değişsin ne oluyor?
Kapılar boyansın ne oluyor?
Binici için bu tarz araçlar bulunmaz nimet. Birisi gidiyor 15 yaşında 60 tane mevsim görmüş, 200 bin km yol yapmış ortalama bir piyasa aracına sırf hatasız diye fazladan 100-150 bin fazla veriyorsa bu bence o kişinin akılsızlığıdır.
Değişenin ve boyanın gram önemi yok bana göre. Aracın sağ arka kapısı değişip sol taraf komple boyandıysa araç trip atıp off ya daha fazla yakacağım, frenlerim zayıflayacak, vites geçişlerim zorlaşacak mı diyor. Hatta daha da eski arabaysa hatasız almaktansa komple tertemiz gıcır gıcır boyalı almak daha mantıklı.
Adamın arabası güneş yanıkları dolu, renk solmaları dolu, orijinalliği bozulmasın diye boyatmadım hatasız diyor. Ona öyle o şekilde binecek midesizlerde var maalesef.
Neyse ez cümle: Eğer aracın fiyatı ona göre yazıldıysa 13K hasarlıda alınır 130k hasarlıda alınır tavan boyalıda alınır airbag işlemlide alınır. Motor mekanik ve görselliğe bakın derim.