Çözüldü Eski telefonlar 5G destekleyecek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanHLL

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2018
Mesajlar
405
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen günlerde yazılım mühendisi bir abimle konuşuyorduk. Ben ona 5G çipi bulundurmayan telefonların 5G desteklemeyeceğini söyledim. O ise bana elindeki telefonu göstererek- iPhone XR vardı- bu telefonda 5G çipi yok ama destekleyecek dedi. Ben ise nasıl olacak dedim. O da bu telefonun ve yüksek hızları destekleyen diğer telefonların yüksek hızları desteklediğini, bağlantılarının güçlü olduğunu ve 5G’yi destekleyeceğini söyledi. Sizce 4G'de yüksek hızları destekleyen telefonlar 5G’yi de destekleyecek mi?
 
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama bu konuda bilgi karışıklığı var. Şimdi örnek verecek olursak Snapdragon 765g 5G destekleyen bir işlemci , ama Oppo reno 3 pro'da bu işlemci olmasına rağmen; Türkiye'de satılan modelde 5G desteği yok. Ayrıca Xiaomi Mi10 lite ve Oneplus Nord gibi modellerde de bu işlemci var, onlarda ise 5 G desteği mevcut. Bunu nasıl açıklayacaksınız?
 
@emreinal, çok farklı sebepleri olabilir. 5G desteğine sahip telefonun her 5G baz istasyonu ile çalışabileceğinin bir garantisi yok. 5G'nin düşük, orta ve yüksek dalga boyları kullanması nedeniyle çok büyük bir frekans aralığı var ve her ülke farklı frekansları farklı dalga boylarında baz istasyonlarını kurarlar. 5G, çok farklı standartlarda veya frekanslarda çalışır. Özellikle 5G frekansları ve yönergeleri belli olmayan bir ülkede 5G adı altında telefon satmak gelecekte telefonun desteklediği 5G standardını veya 5G frekansını desteklemez ise o firmaya sorun çıkartır. Bundan dolayı 5G yönergeleri belli olmamış ülkelere 5G özelliğine sahip telefon getirmiyorlar, donanımsal destek olsa bile yazılımsal olarak kapatılabiliyor.
 
Son düzenleme:
Geçen günlerde yazılım mühendisi bir abimle konuşuyorduk. Ben ona 5G çipi bulundurmayan telefonların 5G desteklemeyeceğini söyledim. O ise bana elindeki telefonu göstererek- iPhone XR vardı- bu telefonda 5G çipi yok ama destekleyecek dedi. Ben ise nasıl olacak dedim. O da bu telefonun ve yüksek hızları destekleyen diğer telefonların yüksek hızları desteklediğini, bağlantılarının güçlü olduğunu ve 5G'yi destekleyeceğini söyledi. Sizce 4G'de yüksek hızları destekleyen telefonlar 5G'yi de destekleyecek mi?

Maalesef desteklemeyecek. Size yüksek yüksek hızlı bir telefonun 5G'yi destekleyecek diyen ağabeyiniz kendini avutmuş. 5G tamamen farklı bir protokol ATY yapısına sahip ve telefonun 5G frekansında ve de sekansında çalışabilmesi için 5G sizin deyiminiz ile çip ile üretilmesi gerekiyor. Sorunuz eski telefonlar 5G'ye geçince çalışacak mı diye merak ediyorsanız evet çalışacak ama 5G de değil kendi sekansı olan 4G de çalışacaklar, en azından uzunca bir zaman çalışacaklarını umut ediyoruz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı