Eski termal macunu temizlemenin en iyi yolu

Ömer Gündüz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Size soruyorum dostlar. Siz nasıl siliyorsunuz? Ben en iyi yol izopropil alkol'le çıkarmak olduğunu duydum mikrofiber havluya döküp silerekten. Ama bunun satışı yasak galiba ama satanlarda var. Bende kolonya döküp mendile siliyorum. :D İzopropil alkol nerden bulabilirim? Yapı marketlerde var mıdır?

Bende kolonya mendil yapıyorum :D Şimdiye kadar bir sorun olmadı.

Eczanelerden alabilirsin izopropil alkolü. Ama satışı yasak diye biliyorum ben.

Islak mendil ile temizledikten sonra kuru mendil veya tuvalet kağıdı olsun onunla kabasını alırım. ;)

İzopropil alkol genellikle plastik ve hassas yüzeyler için iyidir.
Benim tavsiyem ZIPPO çakmak yakıtı:)
Öyle bir temizliyor ki yağı, tuzu, biberi bile kalmıyor:)
Üstelik en son satış rakamı 250mL boyu 5 TL idi.

Abi annem hemşire, %70'lik alkol getirdi sağolsun. :D İş görür mü? Bir kaç deneme yapacağım o zaman. Zıppo ile de. :D Birde izpropil alkol %99'luk çözelti mi oluyor?

Alkoller de belli başlı sınıfa ayrılmaktadır. Saf etil alkol en keskin olanıdır. Ancak kimyasal olarak bazı maddelere etkimesi az olabilmektedir.
Hiç uğraşmadan zippo yakıtını dene, memnun kalacaksın. Özellikle kurumuş termal macunların çözümü için ideal bir kimyasal.
Karbon tetra clorür de iş görür. Ama hem pahalıdır hem de temini zor olmaktadır.

Islak mendil çok ıslaktır:) Üstelik ne ile ıslatıldığını bilmiyoruz. İçerisinde alkol bileşenleri olduğu gibi, sabun vb. temizleyiciler de bulunmaktadır. Belki önemsiz görülebilir ama, işlemci yüzeyi sabun kimyasalının içerisinde bulunan yağ tabakası ile ince bir şekilde de olsa kaplanabilir. Bu durum da istenmeyen sonuçlar yaratabilir.

Termal macun silmek için bu kadar ön hazırlık yapıyorsa biri o adam bilgisayarı bıraksın. ;)

Alkol falan uğraşmaya gerek yok işlemcinin dışı zaten metalden yapılır ve dışından işlemciye zarar verme gibi bir şansımız yok.

Islak mendil en iyisi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı