Eski VGA monitörü ekran kartı yerine anakarta bağlarsak ne olur?

Bir daha yazıcam açıklayıcı olmadı galiba. Şuan VGA üzerinden anakarttan görüntü alıyorum eski bir monitörüm olduğu için. İşlemcim de R5 4650G yani APU. Ekran kartım yoktu yeni sipariş ettim ve apu işlemciyle kullanmak zorundayım şu an için değiştiremem. Ekran kartı gelince yine anakarttan görüntü almam gerekecek monitörde HDMI portu olmadığı için. Bunun ekran kartının kullanımına bir engeli var mı diye sormalıydım.

Bir daha yazacağım açıklayıcı olmadı galiba. Şu an VGA üzerinden anakarttan görüntü alıyorum eski bir monitörüm olduğu için. İşlemcim de R5 4650G yani APU. Ekran kartım yoktu yeni sipariş ettim ve APU işlemciyle kullanmak zorundayım şu an için değiştiremem. Ekran kartı gelince yine anakarttan görüntü almam gerekecek monitörde HDMI portu olmadığı için. Bunun ekran kartının kullanımına bir engeli var mı diye sormalıydım.
Kullanamazsın öyle dönüştürücü gerek.

Hocam son iki cümle kafamı karıştırıyor. Şu an halihazırda işlemcinizden görüntü alıyorsunuz. Ekran kartı gelince de işlemciden görüntü almaya devam edeceğim diyorsunuz değil mi? Ben de diyorum ki eğer ekran kartını sisteme takarsanız işlemciden görüntü alamazsınız. Görüntü kablosunu ekran kartına bağlamayacaksanız ekran kartı sistemde olmaması lazım. İşlemciden görüntü almaya devam etmek istiyorsanız ekran kartının sistemde yeri yok. Kutusunda durmalı.

Laptop gibi çalışır demedim zaten. iGPU üzerinden harici GPU'nun işlediği grafiği sistemde kullanabilir.

Yani IGPU'dan görüntü alacağız ama ekran kartının gücünü kullanacağız.
Ekran kartı görüntü işleyip IGPU'ya iletecek, oda işleyip monitöre verecek.

Bunu ispatlayın, anında buradaki hesabımı kapatıyorum.

Yani IGPU'dan görüntü alacağız ama ekran kartının gücünü kullanacağız.
Ekran kartı görüntü işleyip IGPU'ya iletecek, oda işleyip monitöre verecek.

Bunu ispatlayın, anında buradaki hesabımı kapatıyorum.
Hocam sözünüzü unutmayın aşağıya video bırakıyorum. Lütfen tamamını izleyin. Hesap kapatma burada yok ama isterseniz 1 hafta girmeyin sosyale.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu P106-100 için bir video. Aynısını normal GPU'lar için de yapabiliyorsun. Sen de deneyebilisin iGPU'n varsa.

Hocam siz görüntü çıkışı olmayan P-106 mining kartının, kırk takla atılarak, eski sürücülerle, bir ton kayıt defteri ayarı ile yapılan testini paylaşmışsınız, bana bir AMD APU'dan görüntü alarak, harici ekran kartıyla oyun oynanan bir şey paylaşın, veya Intel IGPU'dan görüntü alıp AMD bir kartla oyun oynayın.

AMD iGPU ile harici ekran kartını aynı anda aktif ettiğinizde bile, sürücü sorunu çıkıyor, kaldı oyun oynanacak.

Hocam siz görüntü çıkışı olmayan P-106 mining kartının, kırk takla atılarak, eski sürücülerle, bir ton kayıt defteri ayarı ile yapılan testini paylaşmışsınız, bana bir AMD APU'dan görüntü alarak, harici ekran kartıyla oyun oynanan bir şey paylaşın, veya Intel IGPU'dan görüntü alıp AMD bir kartla oyun oynayın.

AMD iGPU ile harici ekran kartını aynı anda aktif ettiğinizde bile, sürücü sorunu çıkıyor, kaldı oyun oynanacak.
Olay orada sürücü değil. Sürücüyü sadece oyun odaklı olması için değiştirdiler. Onun dışındakiler tüm iGPU ve harici GPU'su olan sistemlere yapılabilir. Olay kaç takla atıldığı değil yapılıp yapılamayacağı. Anakarta görüntü kablosunu bağlayıp BIOS üzerinden görüntü çıkışını iGPU Only yaptıktan sonra Windows'a girip Grafik Ayarları altında Yüksek Performans seçeneği olan (Harici GPU) seçilirse görüntü harici GPU'dan işlenip iGPU üzerinden monitöre görüntü sağlanacaktır.

Hocam, geçen hafta internetten GTX 1650 ekran kartı aldım. Monitörüm VGA çıkışlı olduğu için HDMI to VGA kullandım ancak her defasında çıkart tak yapmak gerekiyordu. Bende bu yüzden görüntüyü Ryzen 3 2200G işlemci APU'sundan alıyorum. NVIDIA Control Panel üzerinden yaptığım bir ayarla oyunları GTX 1650 ile çalıştırıyorum. Yani bu var olan bir şey. İnternette araştırırsanız görürsünüz zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı