Çözüldü Eski windows.old dosyaları nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bilgisayarı Windows 11'den tekrardan 10'a geçirdim ve eski sistemdeki dosyalar kaldı. Oyun indirirken fark ettim. C diskine girince resimdeki gibi ''Windows.old" ve ''Windows.old.000" var. Onları mı silmem gerekiyor?

1723831778770.png

Bilgisayarı Windows 11'den tekrardan 10'a geçirdim ve eski sistemdeki dosyalar kaldı. Oyun indirirken fark ettim. C diskine girince resimdeki gibi ''Windows.old" ve ''Windows.old.000" var. Onları mı silmem gerekiyor?

Eki Görüntüle 2285957

Shift - Delete basıyorsun bu kadar ya da disk temizleme aracı kullanıyorsun.

1723832229362.png

Çözüm
Kullanıcılar klasöründe önemli verileriniz yoksa silin. Tahminen System 32 klasörünü silmeye çalışırken hata verecek kalsörün güvenlik ayarlarından kendinize tam erişim verip silersiniz o durumda.

Windows'un kendi aracı olan Disk Temizleme aracını kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2285981

Geçiş işlemini geri almak gibi bir planın yoksa eskileri silebilirsin. Disk temizleyici veya elle silinebilir. Gereklilik değildir. Şu anki vaziyetten memnunsan yer kaplamaması için silmek mantıklıdır.
Kullanıcılar klasöründe önemli verileriniz yoksa silin. Tahminen System 32 klasörünü silmeye çalışırken hata verecek kalsörün güvenlik ayarlarından kendinize tam erişim verip silersiniz o durumda.
Shift - Delete basıyorsun bu kadar ya da disk temizleme aracı kullanıyorsun.

Disk temizleyici de bulamadım o dosyaları, hep ufak boyutlu şeyler vardı. Direkt Shiht+Del yaparak sildim resimdeki Windows.old dosyasını, 340 GB yer açıldı.

1723832696294.png

Disk temizleyici de bulamadım o dosyaları, hep ufak boyutlu şeyler vardı. Direkt Shiht+Del yaparak sildim resimdeki Windows.old dosyasını, 340 GB yer açıldı.

Eki Görüntüle 2286009
Aşağıdaki "sistem dosyalarını temizle" kısmından girince gözükürdü. O kısım ayrıca Windows Update artıklarını da temizliyor. Neyse artık silindiğine göre gerek kalmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı