Esnafa 5 Bin Türk Lirası Destek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devletin işi gücü yok tüm il ve ilçeleri denetleyecek? Belediye'yi ne için seçiyoruz o zaman?
Devlet ülkede vergiyle yapılan her şeyi (yollar, köprüler, yol çalışmaları vb.) denetleyecek çünkü işi bu.
 
Boşa tartışıyoruz bence, bu düzende para ve mevki kazanan, dolayısıyla da düzenin devamını sağlamak için belirli şeyleri savunmak zorunda olan çok insan var. Savundukları şeyler gerçek fikirleri olmayınca da ne deseniz ikna etme, fikrini değiştirme gibi bir şansınız yok. Ben asla 1-2 mesajdan fazla tartışmıyorum artık insanlarla.
 
Yol yaptı diye köprü yaptı diye savunmuyorum. Hatta bunu siz diyorsunuz. Komik olma şimdi.


Bir şeyi almam için o kadar para biriktirmeme gerek yok. Aklımı kullanabiliyorum çok şükür.

Her şeye zam CHP zamanı da geliyordu. Hem de en az %200'lerle. Tabii bilmezsiniz.


O zaman düşünülmediğini nereden biliyorsun? Ve evet bol olsun.
Neyse kendimi yorup ceza yemek istemiyorum dostum. Olgunlaştığın zaman anlayacaksındır zaten. Şu an sana ailen tarafından öğretilenleri konuşuyorsun çünkü çok belli. Bir de hiç bir yerinde yorumunum CHP'yi savunduğumu göremiyorum. Parti desteklemediğimi söyledim zaten.

Bir şeyi almam için para biriktirmeme gerek yok dedin an zaten tartışmayı bıraktım ben.
 
Ufaklık CHP 50 yıldır tek başına iktidar değil, iktidar olduğu zamanlarda da 2. Dünya Savaşı vardı ve biz bu savaştan uzak durmak için çırpınıyorduk ve tüm ülkelerde o zamanlar kıtlık vardı.
O zamanlar da marketlerde, fırınlarda kuyruklar vardı; şimdi de var. Ancak şimdikileri göstersen virüs yüzünde hep, olağanüstü bir durum derler. O zamanlar olan savaş hiç olağanüstü bir durum değildi sanki.
 
Siz utanmıyor musunuz bu cümleleri yazarken?

Hiç verilmeyebilirdi de. Gerçekten zor zamanlar geçiriyoruz. 3. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz resmen. Devlet ne kadar verebiliyorsa veriyor. Bizim burada da dağıtılıyor yardım için. Allah razı olsun yardımcı oluyorlar.

"Hiç verilmeyebilirdi de." diye bir şey söz konusu olamaz. Sosyal devletim diye geziyorsan, diğer sosyal devletler gibi hareket etmelisin. Almanya veya diğer Avrupa ülkelerindeki vatandaşların sizin kafanızla hareket edip "Hiç verilmeyebilirdi de." dediklerine gerçekten inanıyor musunuz? Biraz düşünerek konuşun. Tanrının size bahşettiği "düşünme yetisini" kullanın.

Zor zamanlar geçirmenin sebebi zamanında ekonomi alanında alınan kararlar çerçevesinde biriktirilen bir tomar paranın hazineden uçup gitmesi ve kimsenin buna bir açıklama getirememesi olabilir mi? Savunma sanayi alanında yapılan eylemler dışında ülkede ciddi anlamda üretilen başka bir şey var mı? Bir şey üretmiyoruz, tüketiyoruz. Dış siyasetimiz berbat. İç siyasetimiz berbat. Ülke zamanında net bir şekilde ikiye bölünmüşken şuan paramparça. Kimin neyi savunduğunu bile artık bilemiyoruz. İnsanlar kendi çıkarlarına gelecek şekilde hareket etmeye başladı. Bunlardan birisi de gördüğüm kadarıyla sizsiniz, zira başka türlü bu cümleler aklı başında birinin ağzından çıkmaz.

3.Dünya Savaşı'nın eşiğinde olduğumuz falan yok. Dünyada o kadar analist varken gelecek olan Dünya Savaşı'nı ön görmek size mi vazife oldu? Siz kendi boyunuzun yeteceği şeylerle ilgilenin. Örneğin: Et fiyatları, tahıl fiyatları, gelen faturalar...

"Allah razı olsun yardımcı oluyorlar." demişsiniz. Cebinizdeki parayı "yap-işlet-devret" kisvesi altında aklayıp, yandaşlarına yediren bir yönetim anlayışından bahsediyoruz burada. Bu yönetimin aldığı kararları, eylemlerini doğru bulmak ve onaylamak benim için vatana ihanetle eş değerdir, zira vatan toprak ve milletten oluşur. Milletin iliğini sömüren, gün yüzü görmesine engel olan bir yönetim anlayışına tabii olmak ancak ve ancak soysuzların işidir.

Yazdıklarınıza dikkat edin. Birazcık etrafınızdaki olan bitene hakim olun. Dar değil, geniş pencereden görün. 20-30 yıl öncesine takılıp "CHP'yi de 20-30 sene önce gördük." cümlesini kurup, yağ ve tüpü bahane edip bir şeyleri haklı çıkarmaya çalışmayın.

Kendinizi savunacak bir argümanınız veya düşünceniz varsa "tatlı dil" ile seve seve cevap veririm. Akıl ve mantık çerçevesinde olması kaidesiyle tabi.
 
Olgunlaşırsa anlar demişsiniz hocam. Sizinle tamamen aynı fikirdeyim ve umuyorum ki çocuktur, eğer bu davranışlar erişkin bir bireye aitse, sorunumuz çok daha büyük.
 
Büyük esnafı idare edebilecek bir yardım olmasa da küçük esnaf için önemli olabilir. İyi olmuş. Maalesef daha fazlasını vermeye gücümüzün yeteceğini sanmıyorum.
 
Olgunlaşırsa anlar demişsiniz hocam. Sizinle tamamen aynı fikirdeyim ve umuyorum ki çocuktur, eğer bu davranışlar erişkin bir bireye aitse, sorunumuz çok daha büyük.
Hocam bu tür erişkin birey iğne atsanız yere düşmeyecek kadar ülkede mevcut. Bizim toplumumuzun araştırmama, büyükler ne derse doğrudur gibi huyları var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı