Estetik bir masaüstü nasıl yapılır?

Dans eden noodle

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba! Bu gün masaüstümüzü estetik bir hale getiriyoruz. Bunu yapmak gerçekten çok kolay olacak!

Adım-1) Uygulamaları düzenlemek
Masaüstümüzde karmakarışık bir şekilde duran uygulama ve dosyaları düzene koyma vakti. Uygulamaları işlevlerine göre ayırmak için klasörleri kullanabilirsiniz.

Adım-2) Kişiselleştirilmiş uygulama logoları
Bunun için ICO Convert - Create Icons From PNG & JPG Images Online sitesini kullanacağız. Ama öncesinde uygulama ikonlarımızda kullanacağımız ikonları seçmeliyiz. PNG (arkası şeffaf) görseller kullanmaya dikkat edin.

ICO Convert sitesine girin ve adımları uygulayın.
Dosya seç'e bastıktan sonra dosyanızı seçin ve ardından upload tuşuna basın.

Bunu seçin

Ardından formatı bu şekilde seçin, Conver to ico seçeneğini seçin.

Adım-3) İkonları kullanmak
Uygulamaya sağ tıklayın ve özellikler seçeneğine basın. Ardından simge değiştire basın.

Göz at seçeneğine basıp ikonunuzu seçin.

Tamam'a basın ve uygulaya basın.

SON ADIM
Estetik bir duvar kağıdı seçin. Benim kullandığım duvar kağıdı *배경화면* 양떼 택시

Öncesi

Sonrası

Dosya Ekleri

• 1650191458147.png
    375,5 KB · Görüntüleme: 59
  • 1650192903373.png
    102,9 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Before - after tamamlanmamış hocam
Ayrıca masaüstü uygulamalarınının görünümünü küçültmek ya da belli bir klasöre toplayıp klasör ikonunu değiştirmekte fayda edebilir.

Ayrıca masaüstü uygulamalarınının görünümünü küçültmek ya da belli bir klasöre toplayıp klasör ikonunu değiştirmekte fayda edebilir.
Çok üzgünüm konu tamamlanmadan enter tuşuna bastım yanlışlıkla ama düzenleyip kalanını ekleyeceğim.
Hocam düzenledim okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam yanlış anlamayın emeğinize sağlık öncelikle. Fakat ben beğenmedim daha doğrusu sadece wallpaper değiştirip 1 tane uygulamanın iconunu değiştirmişsiniz. Çeşitli icon-packler kullanmak daha iyi görüntü sağlayabilir. Bir de Wallpaper'ı pek beğenmedim. Ve uygulamaları gizlemiş diyebilirim. Mesela macOS Wallpaper'ı kullanıp uygulamaları bir klasöre atıp icon değiştirseydiniz daha güzel dururdu bence.
Ama yine de emeğinize sağlık

Hocam aslında zamanım kısıtlıydı. Madem başladım devam ettireyim dedim. Haklısınız ) Belki başka bir zaman dediğiniz gibi daha çok uğraşılmış bir rehber hazırlarım. Sağolun görüşünüz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…