Et sevmeyen insan olabilir mi?

Hocam olabilir et deyince insanın aklına sadece kırmızı et değil balık tavuk veya kuş eti de gelebilir. Şahsen ben balık sevmiyorum fazla hem midemi rahatsız ediyor. Hem de tadı pek hoş gelmiyor. Ama çok çok azdır sevmeyen kişi.
 
Öncelikle bazı süper zekalar için kesinleştireyim: Yemeyen demiyorum, sevmeyen diyorum. "Ayy yazık hayvanlara" triplerine girmeden, gerçekten tadını beğenmeyen olabilir mi? İnsanlar milyonlarca yıllık bu süreçte et ağırlıklı beslenmiş bir tür diye biliyorum. Bu yüzden sebzeler konusunda seçici olsak da etler konusunda midemize söz geçiremeyiz kolay kolay. Genetiğimizde var bu. En azından bunlar benim bildiklerim, yorumum. 20 yıllık bu hayatımda eti sevmeyen insan hiç görmedim, dayanağım bu sanırım🙂
Ben muz sevmeyen insan gördüm. Et ne?
 
Etin yağlı kısmı midemi bulandırıyor. Mümkün olduğunca yağsız yemeye çalışıyorum.

Balık olarak da hamsi yemiştim birkaç kere ve pek sevmemiştim.

Bunlar dışında genelde et severim. Hatta ilk fırsatta tavşan, kumru ve somon etini denemeyi umuyorum.
 
Ben sevmiyorum. Ve sırf insanlar yüzyıllar boyu yedi diye bende yiyecek değilim. Tiksiniyorum. Ha hiç yememezlik yapmıyorum ama mümkün olduğunca az tüketiyorum. Mesela sadece kıyma yiyebilirim o da az etli olacak. Mesela kıymalıda az etli olanları seçer yerim. Ha gelipte bana mal mısın diyen olursa da önce kendine baksın. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Yiyemiyorum işte midem almıyor.
 

Geri
Yukarı