- Makaleler
- 4
Sabrın sonu selamet oldu, maya oturdu tam gaz devam.
S1mple CS2'nin çıkmasıyla beraber yedeğe geçti ve oyuna ara verdi, onun yerine navı'ye W0nderful katıldı. Geçtiğimiz aylarda 500.000 dolar karşılığında Arap organizasyona Falcons'a bir aylığına kiralandı. S1mple bireysel olarak berbat bir performans göstermese de takım olarak çok kötü oynadılar. Hatta Eternal Fire'a karşı Inferno'da neredeyse 13-0 kaybedeceklerdi. Falcons süreci s1mple için iyi gitmedi ve hâlâ navı'nin yedek oyuncusu olarak benchte duruyor, bir daha geri döneceğini sanmıyorum ben.
Niko G2 ile 2024'te çok iyi bir sezon geçirdi, 3 tane kupa kazandılar ve niko yılın en iyi 4. oyuncusu oldu. 2024 sonunda s1mple ile aynı yoldan gidip Falcons'a çok ciddi paralar karşılığında transfer oldu, hâlen daha Falcons'ta oynuyor. Falcons Niko'nun yanına fena sayılmayan Heroic'in 3 oyuncusunu da aldı. Şu anki falcons kadrosu çok başarılı olmasa da eski kadro denemelerine göre daha iyi bir durumda, Niko'da hâlâ bireysel olarak ortalama bir seviyede.
Baştan sona kadar her şeyi öğrenmeniz pek mümkün değil, yüzlerce takım ve oyuncu var. Bugünden itibaren takip etmeye başlarsanız zaten yavaş yavaş öğrenmeye başlarsınız. Geçmişte oynanan veya gelecekte oynanacak olan bütün turnuvaları, bütün oyuncuları vs. HLTV üzerinden öğrenebilirsiniz. Ek olarak ESL'in videoları ile de eski turnuvalarda yaşananlara vs. bakabilirsiniz.Hocam benim de bilgim fazla değil CS:GO espor tarihinde. Nereden öğrenebilirim baştan sona kadar?
Baştan sona kadar her şeyi öğrenmeniz pek mümkün değil, yüzlerce takım ve oyuncu var. Bugünden itibaren takip etmeye başlarsanız zaten yavaş yavaş öğrenmeye başlarsınız. Geçmişte oynanan veya gelecekte oynanacak olan bütün turnuvaları, bütün oyuncuları vs. HLTV üzerinden öğrenebilirsiniz. Ek olarak ESL'in videoları ile de eski turnuvalarda yaşananlara vs. bakabilirsiniz.
![]()
HLTV.org - The home of competitive Counter-Strike
Welcome to the leading Counter-Strike site in the world, featuring news, demos, pictures, statistics, on-site coverage and much much more!www.hltv.org
HLTV dünya sıralamasındaki takımları ve oyuncuları da araştırabilirsiniz.
Hocam izlediğinizi tam anlamıyla anlamak istiyorsanız analiz edebilirsiniz oyuncuları ve oyun stillerini ama o çok farklı bir boyut olmuş olur. Eğer basit bilgi sahibi olmak istiyorsanız HLTV'den oyuncuları inceleyebilir takımların son performansları hakkında bilgi sahibi olabilir ve Youtube/Twitch üzerinden canlı yayınları takip edebilirsiniz.2024 ve 2023 hakkında biraz bilgim var daha gerisi yok.
1 aylığına 500k dolar mı?s1mple CS2'nin çıkmasıyla beraber yedeğe geçti ve oyuna ara verdi, onun yerine NAVI'ye w0nderful katıldı. Geçtiğimiz aylarda 500.000 dolar karşılığında Arap organizasyona Falcons'a bir aylığına kiralandı. s1mple bireysel olarak berbat bir performans göstermese de takım olarak çok kötü oynadılar. Hatta Eternal Fire'a karşı Inferno'da neredeyse 13-0 kaybedeceklerdi. Falcons süreci s1mple için iyi gitmedi ve hâlâ NAVI'nin yedek oyuncusu olarak benchte duruyor, bir daha geri döneceğini sanmıyorum ben.
NiKo G2 ile 2024'te çok iyi bir sezon geçirdi, 3 tane kupa kazandılar ve NiKo yılın en iyi 4. oyuncusu oldu. 2024 sonunda s1mple ile aynı yoldan gidip Falcons'a çok ciddi paralar karşılığında transfer oldu, hâlen daha Falcons'ta oynuyor. Falcons NiKo'nun yanına fena sayılmayan Heroic'in 3 oyuncusunu da aldı. Şu anki Falcons kadrosu çok başarılı olmasa da eski kadro denemelerine göre daha iyi bir durumda, NiKo'da hâlâ bireysel olarak ortalama bir seviyede.
Özellikle s1mple gibi yıldız oyuncular için çerez parası aslında, çok daha büyük paralar kazanıyorlar.1 aylığına 500k dolar mı?
Bu e-sporcular da bayağı manyak kazanıyor.
Özellikle s1mple gibi yıldız oyuncular için çerez parası aslında, çok daha büyük paralar kazanıyorlar.
Esporcu olmak için aşılması gereken belirli bir sınır yok aslında ama en azından dikkat çeken bir oyuncu olman için FACEIT'te sadece 10 level değil, en azından 3000 elo üzerine çıkman lazım. 3000 elo üzeri oyuncular bu oyunu esporcu olmayıp en üst seviyede oynayanlar. Aynı zamanda esporcular da 3000 elo civarında oynuyor. Ayrıca aim bu işin çok küçük bir kısmı, movement, game sense, utility kullanımı gibi onlarca etken var.Kanka 19 yaşındayım. 20'ye gireceğim.
Bu yaştan sonra e-sporcu olunur mu?
Anladığım kadarıyla yeteneğin varsa gösterirsen bir şekilde olunabilir.
Şöyle diyeyim.
Genelde yoldaş girerdim. Aimim fena değil ama şöyle. DPI ayarımı bayağı yüksekte ve oyundaki hassasiyette yüksekte. 4.0'a yakındı herhalde.
Ama bunların düşük olması gerekiyormuş. Yüksekte oynuyormuşum ben de.böyle bile fena değilse iş vardır herhalde diyorum.
Bir de takım oyunum çok iyi değil genelde yoldaş oynadığım için. Daha da zaten 235 saatim var. Yani çok da oynamama gelişmeye açığım diye düşünüyorum. Küçükken Wolfteam, CS1.6 falan oynamışlığım var. Oradan yatkınlığım var sanırım.
Olması kolay değil tabii ama futbolcu vs. olmaya göre daha mümkün gibime geliyor. Oradaki gibi torpil dönmüyor sanırsam torpil olsa bile.
Çünkü mesela FACEIT kasan bir takım bulsan. Berbaer kassanız. 10 levela falan gelseniz.
YouTube'da Twitch'te falan yayınlayarak az buçuk kitle oluşturarak kendini tanıtarak teklif alınabilir herhalde. Ama mesela futbolda scoutlara falan gözükmen gerekiyor. Aslında onda da sosyal medya hesabı oluşturarak yapılabilir de daha zor gibi.
CS'de aim çok zor ya Valo'ya göre. O yüzden aimden örnek verdim.Esporcu olmak için aşılması gereken belirli bir sınır yok aslında ama en azından dikkat çeken bir oyuncu olman için FACEIT'te sadece 10 level değil, en azından 3000 elo üzerine çıkman lazım. 3000 elo üzeri oyuncular bu oyunu esporcu olmayıp en üst seviyede oynayanlar. Aynı zamanda esporcular da 3000 elo civarında oynuyor. Ayrıca aim bu işin çok küçük bir kısmı, movement, game sense, utility kullanımı gibi onlarca etken var.
20 yaşından sonra esporcu olunur aslında ama bu oyunu esporcu olmak için oynamaya başlamak biraz daha gençken yapılması gereken bir şey. 20 yaşında başlayıp esporcu seviyesene gelecek kadar ustalaşman çok uzun sürer.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.