- Makaleler
- 51
Elo oyundaki seviyeniz gibi bir şey. Seçkin modunda en yüksek 30.000 eloya kadar çıkabiliyorsunuz ama seçkindeki elonun profesyonel anlamda bir geçerliliği yok. İstersen seçkin elon 50K olsun, önemli olan Faceit'teki elo. Faceit'te de elonun bir sınırı yok aslında ama şu an dünya birincisi olan donk'un 4600 elosu var, 5000 elo üzerine çıkan olmuyor genelde.r
CS'de aim çok zor ya Valo'ya göre. O yüzden aimden örnek verdim.
Ya ben YKS'den sonra bi sistem dizeceğim zaten.
Biraz üstünde dururum. İyiye gidersem ona göre bir şeyler yaparım. Hem üniversitede de e-sporla ilgili kulüp falan vardır. Ayarımda arkadaş da bulurum. Arkadaşlarımın hiçbiri CS falan oynamıyor. Bİr iki kişi Valorant oynuyor ama onlarla da ben takılmıyorum.
Bi de elo ne tam olarak? CS'nin kendi premierinde 15k ortalama ya da orta üstü eloymuş. https://www.technopat.net/sosyal/konu/cs2-15k-premier-yueksek-elo-mu.3506192/#:~:text=Ortalamanın üstünde yüksek sayılabilecek bir elo.
FACEIT'de sistem farklı herhalde.
Saat bazlı olarak ortalama kaç saate tekabül ediyor?
Bi de profesyonellerin ayarlarına baktım da. Windows hassasiyeti 6/11 diyor mesela.
DPI 400, eDPI 900 diyor mesela. Bunları tam anlamadım.
Saat olarak kesin bir şey söylemek zor, MongolZ takımının AWP oyuncusu 910'in 3K saati var mesela ama bu çok büyük bir istisna, genel olarak bütün profesyonel oyuncuların 10K üstü, esporcu olma potansiyeli olan genç oyuncuların da 5K üzeri saati var. Senin seviyendeki bir oyuncunun Faceit'te yüksek elolara çıkmak için en az 2-3K saat oynaması lazım. Esporcu olmak içinse çok daha uzun süre.
eDPI, DPI ile oyun içerisindeki hassasiyetin çarpımı anlamına geliyor. Örnek:
400 DPI x 2.0 Sens = 800 eDPI
800 DPI x 1.0 Sens = 800 eDPI
Gördüğünüz gibi DPI ve hassasiyet farklı olsa bile eDPI aynı olduğu için aslında ikisi de birbirinin aynısı. Genel olarak esporcular 800 DPI oynuyor, hassasiyet de 1 ve 2 arasında değişiyor. Çok daha düşük ya da çok daha yüksek hassasiyetle oynayan oyuncular da var tabii ki.
Ayrıca şunu da ekleyeyim, CS oynayan arkadaşlarınızın olması ya da Üniversitede espor kulüplerine üye olmanız sizi asla esporcu yapmaz, yardımı da olmaz. Olay tamamen kendinde bitiyor.