Ethernet bağlantısı 1-2 saniyeliğine kopup geri geliyor

enyalios16

Centipat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
7
Arkadaşlar merhaba. Benim bu son günlerde can sıkan bir sorunum var. Ethernet bağlantım ara ara 1-2 saniyeliğine kopup geri geliyor bu durum yaşanırken modem üzerindeki internet ışıklarımda herhangi bir yanıp sönme olayı gerçekleşmiyor. Evimde başka bir PC olduğu için onunla da denedim, bilgisayarımda Ethernet bağlantısı koptuğunda diğer PC üzerinde herhangi bir kopma gerçekleşmiyor. İnternet üzerinde birçok yere baktım birçok şey denedim fakat hiçbiri sorunumu düzeltemedi.

Denediğim çözüm yolları:
1)aygıt yöneticisi-Ethernet driver-gelişmiş-enerji tasaruflu Ethernet devre dışı bırakıldı.
2)aygıt yöneticisi-Ethernet driver-güç yönetimi-güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın tiki kaldırıldı.
3)Ethernet kartı driver güncellendi.
4)netsh int IP reset a.txt
Netsh winsock reset.
Netsh winhttp reset proxy.
Netsh advfirewall reset.
Ipconfig /flushdns
komutları uygulanıp PC yeniden başlatıldı.
5)aygıt yöneticisi-Ethernet driver-gelişmiş-hız ikili 100 MB yarım ikili yapıldı.
6)modem üzerinde farklı bir port denendi.
7)Ethernet kablosu değiştirildi.

Sistemim Windows 10 Pro'dur. İnternet üzerinde denemediğim tek çözüm modem değişikliği. Onuda yukarı belirttiğim gibi eğer modemde sorun olmuş olsaydı başka bir bilgisayarda da aynı sorunu göstermez miydi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
KS
KS
E

enyalios16

Centipat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
7
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043&REV_15
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_020000
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200
Aygıt yöneticisinden donanım kimliği paylaşabilir misin?
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043&REV_15
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_020000
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200

Bu arada bir çözüm yolu buldum yardım edersen çok mutlu olurum.
Aygıt yöneticisi gelişmiş hız ikili sekmesini 10 mbps yapınca hiçbir şekilde kopma olmuyor fakat bildiğin üzere internet hızım yüksek seviye de yavaşlıyor.Tekrar otomatik veya 100 mbps yaptıgımda ise kopmalar yine başlıyor bunu nasıl çözebiliriz acaba ?
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043&REV_15
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_86771043
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_020000
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200

Bu arada bir çözüm yolu buldum yardım edersen çok mutlu olurum.
Aygıt yöneticisi gelişmiş hız ikili sekmesini 10 mbps yapınca hiçbir şekilde kopma olmuyor fakat bildiğin üzere internet hızım yüksek seviye de yavaşlıyor.Tekrar otomatik veya 100 mbps yaptıgımda ise kopmalar yine başlıyor bunu nasıl çözebiliriz acaba ?
 
Son düzenleme:

Dümdüz

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
3.573
Makaleler
50
Çözümler
57
Yer
İzmir
Kurdum fakat çözülmedi.

Cevabın için teşekkür ederim kurdum fakat sorunum çözülmedi dediğim gibi sadece yarım ikiliyi 10 mbps yapınca düzeliyor,otomatik yaptıgımda yani normal olan 100 mbps hız verdiğinde internete dahi artık bağlanamıyorum.
Modem ya da altyapı kaynaklı olabilir. Yüksek değerlere ulaşınca kaldıramayıp çöküyordur.
 
KS
KS
E

enyalios16

Centipat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
7
Modem ya da altyapı kaynaklı olabilir. Yüksek değerlere ulaşınca kaldıramayıp çöküyordur.
Altyapı da problem yokmuş ama modem kaynaklı olabilir bende en kısa sürede modem değiştirip denemeyi düşünüyordum.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Altyapı da problem yokmuş ama modem kaynaklı olabilir bende en kısa sürede modem değiştirip denemeyi düşünüyordum.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Bu arada başka bir bilgisayarda o ayarı 100 mbps yaptığımda herhangi bir kopma olmuyor ve o hızı veriyor bunu da ayrıca belirtmek istedim.
 

Yeni konular

Yukarı