Ethernet kablosu çoklama nasıl yapılır?

Tarıkz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1070 8 GB ( MSİ AERO İTX)
Ryzen 5 3500X
16 GB 3200 mhz Ram (Corsair)
B450 m S2H (Gıgabyte)
Corsair Delta Spec 550 W 80+
Odaya çekili halihazırda bir adet CAT 6 internet kablosu var. Ve odada ikitan PC var. Tek kablo ile iki PC'yi nasıl kablolu bir şekilde internete baglayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Odaya çekili halihazırda bir adet CAT 6 internet kablosu var. Ve odada ikitan PC var. Tek kablo ile iki PC'yi nasıl kablolu bir şekilde internete baglayabilirim?
Anlamadım ki sorunu.

Bilgisayardan bilgisayara mı bağlayacaksın, yoksa iki bilgisayarı da bir ağa mı bağlayacaksın?

Switch ile yapabilirsin sadece.

Dummy switch. bildiğimiz switch aptal diye geçer yönetilemediği için. Adaptörlüdür duvara takın çalışır. Ayrıca bunuda aldıktan sonra 1 adet daha cat 5 yada 6 kablo almanız gerekecek

Eğer modem odada ise bilgisayarları modeme kabloyla bağlayabilirsiniz. Şayet modem başka bir odada ise tek çare Switch.

Modem başka odada, Switch aldım bugün ama kullnamayı başaramadım. 5 girişi var bide güç kablosu var. Güce taktım, odama gelen kabloyu taktım ve diğer iki İnternet kablosunuda taktım ama pclere internet gelmedi. Nasıl kullanicam switchi ?

Plug and play switch kullanmayı bilmiyor musun? Sanki sanırsın Cisco switch'e konfigürasyon yap diyoruz.

Modemden aldığın kablo senin internete olan bağlantın, 2 tane ethernet kablosu alıp switch'e bağlayacaksın.

Plug and play switch kullanmayı bilmiyor musun? Sanki sanırsın Cisco switch'e konfigürasyon yap diyoruz.

Modemden aldığın kablo senin internete olan bağlantın, 2 tane ethernet kablosu alıp switch'e bağlayacaksın.
Bilmiyor olmamın neresi garip geldi hocam siz her konuda bilgili misiniz
Aldığım şeyin 5 tane çıkışı var yapılacak tek birşey var odada bulunan 3 kabloyuda ona takmak başka ne yapabilirim ki. Taktım ve çalışmadı, yok internet.

kardeşim böyle birşey imkansız. 1 modemden gelen kabloyu switchte 1e takıcaksın
2. switchten 2 adet ayrı ayrı bilgisayarlara kablo götüreceksin. Gelecek internet senin bu yazdığın şey imkansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…